web analytics

Vinterpromenad

Livet går sin gilla gång och jag trivs :dance:

Har gjort en träningsplan för den här veckan för att få lite struktur i Királys och min träning. Känns bra, bara att hoppas att jag följer den också ;-)

Idag var det riktigt behagligt ute så det blev en lång skön promenad i skogen. Hade som vanligt ingen kamera med mig så ni får hålla tillgodo med mobilbilder:

Mattes lilla trollgull:

Full av energi, ropar matte kommer man i full fart (i alla fall ibland):

Finns det något intressant där ute i snön måntro?:

Király var den enda med tillräckligt mycket energi för att ta sig ut och kolla läget:

Elton och jag höll oss snällt till timmervägen som någon så vänligt plogar efter varje snöfall så vi hund- och hästägare har någon trevlig stans att gå där man slipper pulsa i snön.
Men på hemvägen gick vi genvägen över kalhygget där det bitvis är helt ok att gå och bitvis är det hur jobbigt som helst. 

Solen tittade fram en kort stund innan vi kom hem och visst är det vackert:

Vet att ni är många därute som har läst mina ”dagens tanke” och ibland har det blivit debatt vilket är trevligt. Nu är det ett tag sedan jag hade någon ”tanke” i bloggen men jag har definitivt inte ”slut” på dom och nu börjar jag känna för att dela med mig igen 8-)

Dagens tanke:
Ska man inte ställ samma krav på sig själv och det man gör som man gör på andra och vad dom gör?

13 reaktioner till “Vinterpromenad”

 1. Det citatet var klockrent Bettan :yes:

  Ja Maria det är verkligen toppen! kram

  Rätt B-M, väldigt många av dom gamla ”uttrycken” stämmer så bra fortfarande!

  Jag vet inet riktigt Erica men fördelen är att man kan ha massa hår på stora öron vilket jag har saknat på Elton då hans hänger så fort det blir lite för mycket päls på dom :)
  Ja där tror jag du och Sara är väldigt lika – lite väl höga krav på er själva. Tur ni har förmågan att ställa ”rätt” krav på era vänner och peppa dom till egen utveckling :inlove:

 2. Först en fråga från en som inte vet ett smack om pumis…
  Har Király ovanligt stora öron? De är SÅÅÅÅÅ söta :inlove: .

  Angående tanken (och som jag har längtat efter nya sådana).
  Jag kan tycka att det är OK att ställa högre krav PÅ SIG SJÄLV inom rimliga gränser (och här måste jag erkänna at jag har klara svårigheter med gränsdragningen själv :struggle: ). Däremot har man ingen rätt att ställa krav på andra som man inte själv lever upp till (om det inte har med olika kunskapsnivå eller liknande att göra förstås).
  KRAM

 3. Så mycket snö. Bra för benmusklerna, oavsett om man har två eller fyra.
  Angående dagens tanke så tror jag den gamla devisen: ”Behandla andra som du själv vill bli behandad” gäller även här. Ställ inte större krav på andra än du anser att de har rätt att ställa på dig.

 4. Vilka actionbilder !! :laugh:

  Hmmmm ang tanken så måste jag nog vänta med att svara tills hjärna är på plats = en annan tid på dygnet :D

 5. De får nästa ett utomjordiskt utseende de där pumisarna med tofsarna på öronen, för goa helt enkelt.
  Om dagens tanke då: Man kan väl inte ställa större krav på andra än på sig själv, om jag inte ger nånting ska jag inte förvänta mig att få nånting i gengäld och nu menar jag inte materiella ting. Går jag en kurs förväntar jag mig en upplevelse eller mera kunskap, då har jag ju betalat för att få något i tillbaks. Har jag kunskapen eller vetskapen och inte delar med mig så kan jag inte förvänta mig att mina arbetskamrater ska kunna utföra sina uppgifter på ett korrekt sätt och tvärtom. Men man kan förvänta sig att alla ska göra så gott dom kan efter egen förmåga.
  Eller som någon sa: Om du tror att du är förmer än någon annan är du troligen inte tillräckligt bra
  Okänd

  Kram

 6. Men Sara högre krav på sig själv är helt ok bara dom är rimliga ;)

  Maria: Ja jag tror jag vet och självklart behöver man inte ställa speciella krav på sig själv, så länge man som sagt inte heller gör det på andra :)

 7. Hos oss pulsar alla i snön tur vi har lika mycket energi alla 3 :D
  Han är bara för söt lilla Király jag Älskar hans stora öron :-*
  Jag håller med både Eva och Cissi men om jag skulle ha samma krav på andra som på mig själv skulle jag inte ha några kompisar ;-)

  1. Underbara bilder med din mobil.. Här är det Figo som strå för ”snöröjningen” och han älskar att springa i djupsnön. Lucaz tar den enkla vägen nu mera.. I både vått och torrt ;) Angående dagens tanke så tror jag du vet hur jag resonerar ;) Men faktiskt har jag dragit ner kraven både på mig själv och andra :inlove:

 8. Underbara bilder! Gillar framförallt den när Király kommer i full kastrull springande mot dig! :) Kenszo är också en som älskar att ploga fram i djupsnö!

  Låter spännande med din träningsplan tycker jag! Vi satt igår i vår ”mentalcirkel” och diskuterade olika typer av mål och vad vi hade för några! Börjar själv bli peppad att ta tag i den biten igen.

  Dagens tanke känns ju så självklar, att svaret är jo det ska man, först när jag läser den, men känns ganska dubbel! Det första jag tänker är, att det finns en hel del människor som inte har någon som helst förmåga till att reflektera över sina egna handlingar eller se till sitt egna beteende och därför ställer högre krav på andra än sig själva, men.. sen finns det också allt för många som har alldeles för höga krav på sig själva, som fullständigt kan bryta ihop om något går fel, men om någon annan hade gjort samma fel hade dom inte alls sett felet så stort! Så Jo, jag tycker ”att man ska inte ställa högre krav på sig själv än vad man gör på andra” eller ”man ska inte kräva mer av andra än vad man kräver av sig själv”! Förstår du vad jag menar? :-P

  1. Det där med ”mentalcirkel” låter som en bra idé, känns som en väldigt viktig bit om man vill komma framåt här i livet – oavsett om det gäller hunderiet eller vardagen.

   Ja jag förstår precis vad du menar och det är SÅ RÄTT! Gäller självklart åt båda hållen :)

 9. Bibi är den enda i den här flocken som tycker det är lattjolajbans att pulsa i snön, hon gör det mer än gärna. Troya tycker det är extremt korkat att gå i snö om det finns än väg utan snö precis bredvid. Att den vägen sen är full av salt ser hon inte som ett lika stort problem, även om det innebär att ta sig fram på tre ben…

  Angående dagens tanke, det kan väl inte bli så mycket diskussion om det va? ;)

  1. Kan det ha med ungdomlig energi att göra? :))

   Säg inte det, är man runt och läser lite här och där är ofta ”kraven” på andra helt annorlunda mot ”kraven” på en själv….. märkligt egentligen.,..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.