web analytics

Vilken vecka!

Denna vecka började med att min lillasyster och hennes två fina pojkar kom ner till oss, himla roligt att ha dom här några dagar! I och för sig väldigt aktivt med små barn hela dagarna vilket vi ju inte är vana vid men kvällarna blev lugna med mycket vuxenprat, så trevligt att få umgås lite mer ordentligt med sin lillasyster!

På onsdagen var vi på Astrid Lindgrens värld vilket var jättetrevligt! Alla verkade uppskatta det även om traktorerna nog mest gick hem hos grabbarna:

oscar_jerker

victor

När vi vinkat av dom på deras vidare färd mot Stockholm så gick vi en egen runda med hundarna och jag passade på att träna Hojt lite på ett nytt ställe. Gick riktigt bra även om han var väldigt trött efter dessa aktiva dagar och då blir han lite väl gapig men samlade ihop sig bra så jag var nöjd ändå!
Det var även höstmarknad där och jag hittade en hel del att handla till mig själv för en gångs skull men även en jättefin handgjord dörrkläpp:

dorrklapp

 

Men som sagt det var lite jobbigt att ha det så aktivt i några dagar tyckte hela familjen så det var inga problem direkt att somna på onsdagskvällen:

hojt_jerker

 

På torsdagen blev det träning med bästa träningskamraten och i fredags var vi i Växjö och ställde Impe. Jerker ville ju ha ett VG på honom inför eventuellt kommande LC-meriter och det lyckades han med. Det blev VG och tvåa i hanarnas brukhundsklass!

impe

 

Igår var det dags för Hojts och min kurs och det var spår på schemat denna dag. Vi fick ett bra men knöligt spår på ett kalhygge med kanske årsgammal sly på. Hojt kan ha en tendens att välja den enklaste vägen när det blir knöligt vilket inte är så bra då man kan missa pinnar då men i går var han riktigt, riktigt duktig! Nu är det ”bara” att börja jobba på farten också…

Veckan avslutades på allra bästa sätt! Jag och Hojt tävlade lydnadsklass 2 på klubben och i går var jag inte alls sugen på att åka då vi inte är helt klara med alla moment och det kändes verkligen inte bra. Men både Ulrika, Sara och Jerker peppade så tillslut bestämde jag mig för att åka i alla fall och gå ut och göra det bästa av det och ha roligt tillsammans med min lilla prins!

Det var ju inte heller bästa vädret då det regnade men under vårt program så slutade det, fast det märkte jag inte förrän vi var klara. Inte heller märkte jag att det kom in en fotograf på planen precis när vi körde rutan, som tur var brydde sig inte Hojt om honom heller. Lite strul var det här och där, värst var det i starten på friaföljet där min nervositet troligen påverkade så att Hojt valde att sitta kvar så det fick bli ett dk där. Sen var det något som luktade vansinnigt gott när han precis hoppat över hindret så där satte han sig inte. De två nya momenten rutan och fjärren gick bättre än vad jag trodde men nu ska jag verkligen ta tag i fjärren och lära om den så den blir som jag vill ha den!
Det bästa var att vi lyckades vara i vår lilla bubbla och ha roligt tillsammans, Hojt är helt underbar på att alltid göra sitt bästa och ställer alltid upp på allt jag hittar på. En mer fantastisk hund finns inte och jag är så otroligt glad att jag har honom :heart:

Dagen slutade med 171 poäng och klassvinst!!
Börjar kännas som en bra vana att klara av en klass på första försöket ;-)

131103_vinst_lyd2

 

12 reaktioner till “Vilken vecka!”

 1. Grattis igen! Ni är suveräna. Och du vet väl att det räcker med sex tävlingar för att bli lydnadschampion. Finns ingen anledning att tävla i onödan. :-))

 2. Ett försök i varje klass tycker jag låter som en bra idé! :yes: Grattis igen!

  Vilka härliga texturer det var på traktorerna! Ja, barnen också ;) Du råkade inte fota några texturer du kan dela med dig av?

  1. Ja eller hur ;-) Tack :heart:

   Du dom där korten är tagna med mobilen så jag tror inte du kan få ut något av dom även om du får originalen med mer ”traktor” på, eller?!

   1. Nej, jag behöver bilder med mycket traktor och inget barn. Typ. ;)
    Nästa gång du råkar på något som riktigt flagnar av rost och repor så kan du ju tänka på mig :)

    1. Inte för att jag tror det kommer att inträffa, i alla fall inte med en vanlig kamera, men jag lovar att tänka på dig då ;-)

 3. Ni är så himla bra du och Hojt vilket team alltså :inlove:
  Kan tänka mig att ni var trötta i Onsdags barn är söta men ack så energikrävande ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.