web analytics

Vilken träning!!!

I måndags spårade vi med Király och hans motivation för spårandet har helt klart ökat :yes: Nu har jag en bra plan att gå vidare med och hoppas kunna behålla hans intresse och fokus på spåret!

Gårdagens lydnadsträning var verkligen en energikick :heart:

Med Király tränade jag ingångar på planen och starter i lf/ff och det kändes som vi nu hittat ett bra sätt att ha rätt fokus redan i starten. Ska träna detta på många olika platser så vi kan få det stabilt. Sen blev det inkallning/ingångsträning och där kom vi nog på ett bra sätt att få till både fart OCH en bra ingång, det vill säga INTE stanna på mattes ben ;-). Bara träna vidare så får vi se om det fungerar i längden.

Hojt fick träna på att sitta still när någon kom fram till oss (tandvisningsmomentet), följa-övningar och att förstå ordet sitt…. Det sista är inte lätt, att sätta ord på ”moment” är inte min starka sida – eller man kanske ska säga att min starka sida är inte att befästa en kundskap utan bara få till det ”lite sådär” ;-) Tur jag har flera som tjatar på mig att vara nogrann, det kanske gör att jag verkligen kommer att vara det den här gången 8-)

I kväll bär det av till Öland för att ställa upp husvagnen då jag, Hundkänslan, ska jobba på Ölands BKs agilitytävling 18-19 augusti. Så är ni på Öland i helgen och vill ha er hund genomgången/masserad är ni välkomna smile

 

8 reaktioner till “Vilken träning!!!”

 1. Bra med ”tjatiga” träningskompisar, vad skulle man gjort utan dom. Kul att det till slut lossnat i spåret. Skam den som ger sig.

  Kram

 2. Härlig läsning när man ligger i sjuksängen och är avundsjuk på alla som kan träna. Motivation är a och o. Härligt att det lossnar rejält med båda killarna.
  Kram

  1. Stackars dig som mår dålig sad KRYA PÅ DIG!!!

   Ja det känns himla roligt även om det bara är pyttesteg så är dom i rätt riktning och vi jobbar vidare :yes:
   kram

  1. Tack Jeanette, kanske ska tro mer på mig själv…. ;-) Kan nog påverka mina hundar positivt om jag gör det smile
   Ha en härlig helg!
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.