web analytics

Vilken helg – kurs, sol och härlig hundträning

Efter en sån här helg har man verkligen tankat mycket positiv energi!
Solen har skinit och jag har varit ute och tränat hund i stort sett hela helgen. I går var det appell-lägrekursen (specialen) och jag hade bett om ett spår där jag inte visste någonting mer än att jag blev anvisad startpunkten.

140308_1

Har bestämt att jag alltid ska försöka sätta på runkeepern innan jag går iväg så det var inlagt som ett moment igår innan jag selade på honom ordentligt.

140308_2

Klappar alltid om honom innan jag släpper på honom och han går iväg riktigt bra då.

Spåret var ca 1100 och fem apporter med en del klurigheter, så som en återgång och att spårläggaren hade gått en bra bit på en skogsväg innan hon vinklade in i skogen igen. Vi kom runt det på ca 20 min trots att jag belönade ganska länge vid alla apporter då jag måste stärka hans intresse för dom. Har ju kört ”supergottabelöning” tidigare men då han ibland går över apporterna om spåret blir för ”roligt” så provar jag mig nu fram med lite olika varianter av belöning. Idag belönade jag med boll, en boll som det går att tugga på, vilket verkade uppskattas då han trots svårigheter i spåret markerade alla apporter. Får fortsätta testa både denna belöning och kanske några andra varianter också. I och för sig kändes han lite seg i går men det kan ju ha att göra med att det var den första riktigt varma vårdagen, får se hur han är i veckan som kommer…

Men det varma vädret är helt underbart, så skönt att kunna sitta ute och fika och diskutera alla spåren innan budföringen:

140308_3

I dag var det inomhusträning, kändes väl sådär med tanke på vädret men det visst vi ju inte när vi bokade… Fick till bra träning med Hojt till att börja med, lf – läggande – framförgåendet (långsamma delen av framåtsändandet) samt krypet. Sen blev det tyvärr lite fel och vi tappade fokuset men tack vare pepp från Ulrika lyckades vi avsluta bra!

Luna fick också ”träna” lite, det vill säga leka och komma tillbaka med leksaken till matte vilket börjar fungera hyfsat om jag anstränger mig ;-)

140309_luna1

140309_luna2

Sen åkte vi till Linnefors och Impe och Luna fick spåra. Hojt fick köra lite mer lydnad i stället då vi behöver det mer än spårandet just nu.

Husse är ju inte så van att spåra med Impe då jag mest spårar med honom i veckorna, men idag fick dom till det riktigt bra och Impe blev så glad när husse hade ringarna (Puller) med sig som avslutningsbelöning!

Lilla Luna fick prova ett godisspår för första gången och det var inte så lätt, får köra några hemma så hon fattar konceptet

140309_luna_spar

4 reaktioner till “Vilken helg – kurs, sol och härlig hundträning”

  1. Det låter som en helt underbar helg. En helg HELT i min smak smile
    Det ska bli roligt att följa Lunas utveckling. Det går säkert kanonfint bara hon förstår vad det hela går ut på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.