web analytics

Varför får man aldrig vara riktigt glad?

 


Foto: Sara Jansson

 

F*n, f*n, f*n varför får man aldrig vara riktigt glad ?:-) :reallypissed:

Allting hade börjat kännas som det flöt på bra både här hemma, med jobbande och med hundträningen trots att Hojt har känts lite loj och stel ibland så har han ändå varit himla duktig. Men nu senaste veckan har han varit lite dålig i magen och i tisdags hade han feber så i onsdags var jag och tog prover på honom…. Beskedet kom i går: kraftig infektion :-(( Veterinären sa att både borrelia- och anaplasmaproven var negativa men att det inte brukar ge utslag precis i början innan hunden har bildat antikroppar. Så med tanke på den kraftiga infektionen och de diffusa symptomen var det troligt att det var anaplasman ändå men vi får väl se framöver jag tar inte ut något i förskott…. Ronaxan i 20 dagar och tillbaks om 10 dagar för att ta nytt prov blev domen :no:

Tur man har en hund till som gärna gör saker själv med sin matte :yes:

Var ute med Ulrika och Jenny i dag och Király fick ett ca 350-400 m spår i öppen skog med några vinklar och fyra apporter samt lite godis här och där. Han tuffade på riktigt bra trots att det blev lite motigt på sina ställe :inlove:
Fördelen när Ulrika har lagt spåret är att man känner sig trygg där man går efter hunden för om han strular så vet hon var hon gått – tack vännen!!
Det som var ”sämst” i dag var pinnmarkeringarna så där får vi jobba lite extra.


Bild från spårandet på gärde för 2 veckor sedan

 

Sen var vi ut och markerade upp appellspåren inför morgondagens appellspårtävling på klubben. Första gången jag ska gå ut appellspår till de tävlande, ska bli riktigt roligt :-)) Efter det blir det till att skriva åt ena domaren (roligt och lärorikt) och sen är jag dessutom ansvarig tävlingssekreterare med en elev – full sysselsättning med andra ord!

 

14 reaktioner till “Varför får man aldrig vara riktigt glad?”

 1. Vad ledsamt att fina Hojt inte är bra :-( Tycker ni verkligen är värda att slippa sjukdomar & annat trist! Håller tummarna nu att medicinen verkar snabbt (positivt iallafall att du upptäckte det tidigt!) & att Hojt snart är sig själv igen. Tur att Király är på G och vill jobba med matte :-) Stor Kram!

  1. Ja i bland är det bra att vara ”hönsmammig” ;-)

   Hmm roligt att man har en hund att träna :yes:

   kram tillbaks

 2. Jag blir så ledsen. Saknar ord. Hoppas på att det är något annat som medicinen biter på och att allt blir bättre.
  KRAMAR!!!!!

 3. Stackars Hojt!! I hoppas verkligen att medicinen hjälper och att det inte blir några tråkiga följdsjukdomar. *skickar massor med hälsosamma tankar*

  1. Det kan det säkert men hon trodde på anaplasman…. vi får väl se när vi tar nya prover.

   Tack :heart:

 4. Riktigt trevlig inställning på spåret idag och lagom mkt störning för att bygga självförtroende! Superduktig Kung har du och färdig för appellen när som helst!
  Hojten kommer igen när du minst anar, en liten svacka nu och en korkad vet. som ger sådana föraningar utan att veta!
  Kramar och tack själv för ett bra spår till min piraja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.