web analytics
Vallning,  Vardagen

Ungernresan del 1

Vi har haft en helt fantastisk resa och upplevt en massa roliga saker. Visst var det jobbigt att bila så långt men det var det värt laugh

Resan startade redan klockan fem från Hässleholm men som tur var fick vi några lugna timmar på båten innan det bar iväg genom Tyskland. Vackraste staden första dagen var Dresden som vi stannade och åt middag i. Vi såg många fina gamla byggnader och statyer bara genom att åka tvärs igenom staden. Lyckades undgå att frontalkrocka med en spårvagn innan vi hittade en supertrevlig grekisk resturang med god och inte så dyr mat.

Övernattade gjorde vi på ett billigt, trevligt hotell i Teplice.

Torsdagen började på mycket skakiga och dåligt doserade motorvägar i Tjeckien innan vi anlände till en vacker del av Ungern. ”Lägenheten” vi hyrt var inte riktigt som vi tänkt oss men efter en mycket ”dålig” inledning blev det bättre och vi fick det till sist riktigt bra.

På fredagen lekte vi turister i Budapest och promenerade bland annat ”i” Donau ;)
I alla fall hundarna både gick i och drack av floden.

Så kom då lördagen och vi träffade alla ungrare med sina hundar som samlats i Salföld för att valla, exteriörbeskriva och ”mental/arbetsbeskriva-testa” sina hundar och där i mellan umgås och ha det trevligt.
Trots att det var svårt med språket var alla så gästvänliga och försökte verkligen hjälpa oss att förstå allt som pågick.
Sara exteriörbeskrev Stimm (Akinnas Tok Stimm) och fick mycket bra kritik och omdöme så nu är han godkänd för avel i Ungern. STORT, STORT GRATTIS!

Efter det var det Eltons tur att få aktiviera sig genom att äntligen få träffa får!!
Deras vallanlagstest var inte riktigt som vår utan byggde betydligt mer på hur lydig och sammarbetsvillig hund du hade men som samtidigt var intresserad av får och ville valla.
In i hagen gick dom och en väldigt kort stund senare kom dom ut med ett godkänt ungersk vallanlagstest – MEGAGRATTIS!


Här sitter Eifoszan Elton på Lavendel med sin fina medalj!

Lördagskvällen tillbringades i fårhagen med vallträning men det får ni läsa om i morgon då det även kommer massa bilder från hela resan!

13 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.