web analytics

Träning på ny plats

 

I går var det jobb i Hässleholm som gällde och jag tog med Király för att dels passa på att träna en sväng i Petras fina lada efteråt och dels låta honom stanna hos Sara tills i morgon då hon kommer hit över helgen. Visst fungerar det bra med fyra hundar men lite avlastning skadar aldrig och då han är kastrerad kan han ju umgås med Hajja utan problem :-))

 

Var inställd på att jag skulle få ägna en stor del av tiden i träningsladan att få Király att inte bry sig om omgivningen och de andra som var där MEN hej vad jag bedrog mig  :clap:  Precis när vi gick in försökte jag verkligen strukturera det hela och inte låta honom ”fladdra iväg” och bara efter några snabba kollar så var han med mig! Efter lite inledande diskussioner med Sara om ”stå” och ”inkallning” där han också skötte sig så började vi träna och det gick riktigt, riktigt bra :yes:

 

Fick till en bra grej när det gäller ståt, mycket bra ff även om det var jobbigt när jag gick nära högtalarna men han vande sig snabbt! Tempot i inkallningen och apporteringen fick jag väl inte till som jag ville men fjärren bättrade vi på och en platsliggning med Hajja och Elda skötte han utmärkt. Överlag är jag mycket nöjd med träningen och faktiskt lite förvånad över hur bra han klarade den nya miljön, musiken och störningen från Hajja och Elda. Fast jag har mina funderingar på varför det fungerade så pass bra ;-)

8 reaktioner till “Träning på ny plats”

 1. Jaha, vad är det för funderingar då? ?:-) :-)

  Hur som helst är det alltid roligt när de överraskar oss positivt :-)) Duktig K :yes:

 2. Vad du är flitig! Får ibland lite noja av att vi ”bara” tränar vardagslydnad. Tycker det är boring med att traggla moment. Men å andra sidan blir det mer agility – ja inte det heller så mycket för tillfälligt då hindren är ”vintrade”.
  Men visst är det så att man ska göra det man tycker är skoj med sin hund? :)
  Ha de gott och hälsa brorsan :))

  1. Men du är det något jag är urdålig på och verkligen skulle behöva träna så är det vardagslydnaden… Så duktiga du som gör det :yes:
   För visst är det som du skriver, man tränar det man tycker är roligt och i mitt fall är det lydnad och spår :-))
   Både brorsan och pappsen hälsar till dig och Heffa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.