web analytics

Svårt spår…

Har nu återgått till vardagen efter en mycket energigivande helg tillsammans med Ulrika på Bruks-SM. Vi bodde på ett trevligt litet hotell i Linköping och passade på att gå ut och äta gott både fredagen och lördagen. Bäst blev det på lördagskvällen då vi var på De Klomp:

de klomp

Det visade sig vara en supertrevlig lite pub/krog som serverade kanongod egenlagad mat av närproducerade råvaror och som hade stenkoll på det här med laktos, så skönt :yes: Rekommenderar verkligen att man går dit om man är i Linköping!!

Vi hade ju fått plats till varsitt sökekipage på lördagen men valde att inte åka då det visade sig vara 10 mil enkel resa till sökrutan, och vi hade ingen lust att tillbringa hela eftermiddagen i bilen. I stället valde vi att titta på två gruppers uppletande:

uppletandet

En bra och överskådlig uppletanderuta som låg lite lägre än där man satt vilket gjorde att man såg väldigt bra. Roligt att se och höra hur domarna dömer, vad som dras för och hur mycket. Bra att veta inför den egna träningen ;-)

Eftermiddagen tillbringade vi med shopping, skyddsgruppens lydnad och IPO-lydnaden – mycket trevligt! Så många duktiga ekipage men även dom som inte lyckades fullt ut, skönt att se att hundarna på den här nivån är som alla andra och kan ha en bra eller dålig dag. Sen är nog den största svårigheten på ett SM att prestera med så mycket folk runt planen/uppletanderutan som applåderar och tjoar, för hur många tränar med den störningen hemma?!

På söndagen blev det mest att vi tittade på svenskskyddet och IPOt:

ipo

Lite roligt att se en riesen bland alla schäfrar och mallar :-)

I går blev det inte så mycket tränat, bara lite lydnad i trädgården men idag passade jag på i det fina vädret att åka upp till parken runt Er-sjön och lägga ett spår:

spar

Det var ju inte det lättaste underlaget direkt – kort, ganska bränt gräs vilket gjorde att Hojt prioriterade spåret. Pinnarna blir i det läget inte så mycket värda tyvärr…  Jag visst ju exakt var pinnarna låg så när han bara skulle fortsätta så stannade jag så han fick leta rätt på dom och komma in med dom till mig, vilket han gjorde! Hade även gått över en av gångvägarna och där fick han jobbigt men med lite stöttning av mig så kom vi över tillslut och han tog upp det fint på andra sidan och slutpinnen markerade och tog han bra! Så i det stora hela är jag nöjd då jag vet hur han är när spåret blir så här svårt, både superkort och med massa förledningar av alla hundar och människor som går där varje dag.

Nästa gång får det bli en pinnstig för att påminna honom om vikten av pinnarna ;-)

9 reaktioner till “Svårt spår…”

 1. Säkert en jättedum fråga, men jag kan inte låta bli att ställa den ändå: Gör du pinnstigar rakt in i skogen eller bara på en väg?

  1. Just nu inget av dom alternativen ;-)
   Jag lägger pinnstigarna på gärde eller liknande bara det inte är för högt gräs. Kan i och för sig även lägga en på kortar gräs men då gäller det att se till att apporterna inte syns – vilket inte alltid är lätt 8-)

   1. Ok. Jag tänkte bara att han kanske uppfattar pinnstigar som en grej och spårande som en annan? Även om det är kul med pinnar så kanske han inte har kopplat ihop det och så är spåret roligast… ? Bara funderar… ?:-) :-?

    1. Nu har vi ju pinnar normalt i spåret och är det bara ett ”normalt” spår så tar han pinnarna utan problem, det är så fort det blir riktigt klurigt i spåret som han inte ”hinner” plocka pinnarna… Dom är än så länge inte lika värdefulla som själva spåret… Men vi jobbar på det :-))

     1. Om det är planerade klurigheter så lägg inte dit så mycket pinnar. Låt klurigheten vara övningen för dagen, nästa gång det blir klurigt så är det inte lika svårt för honom och då plockar han säkert pinnarna också. :yes:

 2. Jag tycker att jag känner igen det där med att ”hoppa över” apporterna när spåret i sig blir svårare. Helt riktigt, eftersom man inte kommer till slutet om man INTE prioriterar spåret, men med mer träning kommer säkerheten och därmed färre missade apporter. Lycka till framöver.
  Kram

  1. Ja han är ju inte så gammal ännu så jag hoppas han ska utvecklas som du säger och bli säkrare och säkrare :-))
   kram

 3. Låter verkligen som ni hade en riktigt kanon helg :) Kul att det går så bra med spårandet och jag hoppas du hittar ett sätt att få pinnarna att bli lika inresanta :)

  1. Ja jag jobbar på det och är spåret inte fullt så svårt så är han riktigt duktig även på pinnmarkeringarna :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.