web analytics

Spår

I går blev det ett spår :yes:  Vi har ju bara spårat två (eller om det är tre) gånger sedan i höstas och jag längtar verkligen efter att komma igång med det ordentligt.

Gårdagens spår blev ca 100 meter i stark medvind. Gick i två mjuka böjar så helt medvind blev det inte hela tiden men tillräckligt för att få ett bra spårarbete. Tre små pinnar och ett slut hade jag lagt ut och precis när jag lade slutet kom en hare i full fart över hagen jag var i och gick tvärs över spåret. Som tur var såg jag ju var så förhoppningsvis skulle det gå att få ut något bra av det. Ligg tid ca: 50-55 min.

Släppte på honom som vanligt och han gick iväg bra med låg nos. Slog lite (sådär 30-50 cm) från spårkärnan vilket jag tycker är helt ok med tanke på den kraftiga medvinden. När vi kom till stället där haren gått över blev det en markant förändring i hans hållning och han stannade och luktade i luften åt det håll haren sprungit åt. Inga problem att mjukt tala om att det inte var dit vi skulle utan peka på marken igen och han fortsatte ganska direkt att spåra, så skönt!!
Första pinnen tog han bra och kom med till mig för sitt godis. Innan vi kom till nästa pinne hände något som jag trodde skulle förstöra allt för oss: Det kom en häst och ryttare och red förbi på vägen sådär 40-50 meter bort och Király gick i taket såklart :/ Men efter att ha försökt få honom att börja om med spårandet två gånger så gjorde han det tredje gången jag visade och fortsatte fram till nästa pinne och där blev det såklart jackpott :rotfl: 

Kändes så bra att ha fått igång honom igen efter stoppet så när han efter en kort stund stannade igen den här gången vid något äckligt som tydligen luktade supergott enligt honom hindrade jag honom bara och han fortsatte snällt att spåra till nästa pinne! Självklart en lika glad matte då :rotfl: . Sen var det en böj fram till slutet men trots vinden så gick han riktigt bra och tog även slutet. Trots strulen som blev är jag supernöjd med honom och tyckte han skötte sig jättebra :inlove:

9 reaktioner till “Spår”

 1. Tack Maria, blev väldigt förtjust i detta tema med småbilderna till höger :yes:
  kram

  Håller med, så jäkla onödigt med denna snö :pissedoff:
  Ha en toppenhelg själv och hälsa Håkan.
  kram

 2. Bra med störning..och att han klarade av det..allt går ju inte på räls ;)
  Fy sjutton så trist det är ute..snön vräker ner och våren kom av sig :(
  Ha en härlig helg..hälsa Jerker..kram

 3. Ja jag måste erkänna att jag blev ganska imponerad att han fortsatte spåra så bra ända till slutet. Vi ska nog få kläm på det här med spårandet också :))

 4. Kul att ni kan komma igång med spårandes nu ingen mer snö nu tack! Duktig liten hund som kunde börja spåra igen efter den störningen :yes:

 5. Duktig hund och duktig matte!
  Så mycket störning och en oerfaren hund, men ÄNDÅ ett lyckat resultat. Härligt! Fortsätt så.
  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.