web analytics

Solig och hundig helg

Vilken toppenhelg det varit!

Rena sommarvädret och några i familjen har premiärbadat :chic: dock ingen av oss tvåbenta…..

I går var vi i Hässleholm och tränade hund, umgicks och åt god mat!
Det var första gången husse och Impe var på en appellplan tillsammans och de fick en del tips från Sara att jobba på här hemma. Roligt hade de i alla fall och jag tror Jerker blev riktigt taggad att ”träna” med lilla whippeten :heart:

Jag fick lite ”bassning” om mitt ff och när jag sedan skötte mig gick han jättefint den lilla pumin :yes: Mer ”matteträning” med andra ord…. Ståt börjar fungera riktigt bra under backande och att stå framför matte (med rumpan åt mattes håll) och titta rakt farm börjar också bli helt ok. Där ska vi bygga vidare med lite störning bakom och ändå klara av att titta rakt fram.

Efter den supergoda lunchen Sara bjöd på blev det en skön promenad runt sjön! Alla hundarna, utom Király, var med glädje i och badade. Király doppade på sin höjd fötterna :-?

Elton kastade sig glad i hågen i och simmade en hel del och det gjorde även Stimm. Det visade sig att Impe gillade det här med vatten även han och badade av hjärtans lust även om han bara simmade några ”steg” när han råkade komma ut lite långt :inlove:

Efter den sköna promenaden kopplade alla av utom jag som jobbade och Sara som var snäll och klippte Király. Han blev så himla fin, precis som vanligt – tack snälla Sara :heart:

Idag tog jag pumikillarna med mig och åkte till Emmaboda BK och spårade tillsammans med ”kursen”.
Király fick ett spår på ca 60-70 meter med tre böjar, en liten pinne och en slutpinne. Han var riktigt duktig! Tappade lite fokus ett par gånger och försökte äta lite gräs men när jag ”visade på” igen så fortsatte han och gick bra i böjarna och tog båda pinnarna utan problem. Är jättenöjd med honom och vi ska nu öka svårigheterna mycket långsammare än tidigare så det inte blir några fler bakslag!

Elton fick ett lite klurigare skogspår på sådär 200 meter, fyra småpinnar och ett slut. Det var torrt och han tappade fokusen ett antal gånger men där i mellan spårade han bra. Gick över en pinne och jag fick hjälpa honom i en vinkel men annars gick det fint :inlove: 

Avslutade på klubben med väldigt mycket störningsträning och Király skötte sig superbra :rotfl: bara att inse att sköter sig matte och gör ”rätt” så är han en lite stjärna mattes :heart:

Jerker hade praktiserat lite av tipsen från igår på Impe i trädgården mellan sitt jobbande och det hade tydligen gått jättebra!

Nu har vi avslutat dagen med grillat och lite vin på altanen och hundarna sover gott – kan livet vara bättre :inlove:

6 reaktioner till “Solig och hundig helg”

 1. Verkar som ni haft en väldigt trevlig helg..
  Király är som Heidi..det tog några år innan hon ville bada..men när hon väl tog mod till sig trivdes hon som fisken i vattnet ;) Nu är det problem att få upp henne istället :)
  Ha en härlig vecka..kram

  1. Då hoppas vi att Király utvecklas som fina Heidi :inlove: det är ju praktiskt med en hund som frivilligt svalkar sig när det är varmt :yes:
   Ha en härlig vecka du med!
   kram

 2. Ja Erica den där balansgången är så svår tycker jag men med lite skärpning så ska det säkert gå bra :-))

  Ja och vi vet ju alla vem som kan ta åt sig en del av äran, eller hur Sara – ingen av dom skulle finnas här om det inte var för dig :rose: :heart: :rose:

 3. Det är så roligt att läsa om era bravader. Kul att träningen går framåt. Jag tycker nog att det inte bara är du som behöver ”skärpa dig”. Det ser ut som husse ligger lite för långt fram i position på bilden :-D
  Det är spännande med spår, och lätt att stegra för fort. Samtidigt får det inte bli för ”lätt” heller – balansgång …
  Ha en härlig vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.