web analytics

Sökträning och spårläggarkurs

I lördags var det sökträning – äntligen! Det är några veckor sedan vi sist tränade sök.
Det har varit mycket spårande under en period i stället :)

Senaste gångerna på söket höll vi på och försökte få Elton att lugna sig lite och inte ”klättra över” hela figgen. Vi har provat några olika varianter och igår verkar det som vi äntligen kom på rätt ”sak”. Sista två skicken blev riktigt bra och han behövde bara en stoppande hand för att ”stanna snällt” ;) och börja skälla. Vore så kul om vi har knäckt nöten att behålla glädjen men inte hoppa :p

Vi avslutada dagen med ett uppletande och där provade vi lite konsentrationsövningar för att få honom att slå på näsan direkt. Två sista sakerna gick riktig bra – nästan ett lagom tempo och ett ordentlig letande!

Idag har vi varit och lärt oss hur man lägger ett tävlingspår och allt man måste tänka på i detta sammanhang. Både kul och nyttigt, nu vet jag dessutom hur många dubbelsteg jag har på 50 meter :D

I veckan ska jag ta tag i lydnaden – jag lovar ;)

10 reaktioner till “Sökträning och spårläggarkurs”

 1. Jönsöligan: Nä ”raketen” anser att full fart är enda alternativet :D
  Jo när man ska avgöra hur långt man går i skogen genom att räkna sina steg så blir det ganska jobbigt att räkna varje steg – höga siffror. Då väljer man en fot man räknar på i stället för att det inte ska bli så höga tal. Och anledningen till att man mäter upp just 50 meter är för att i lägra/högre klass spår får det inte vara mindre än 50 meter mellan pinne och vinkel. Så i lägre där spåret ska vara runt 1000 meter så händer det nästan någon var 50 meter, man måste ha några vinklar och det ska ut 7 st små pinnar på en större slutpinne.
  Hoppas det blev begripligt :)
  kram

 2. Inte lätt att få stopp på raketpumin *fniss*
  Ni har haft en härlig söndag..hur menar du dubbelsteg..bara räkna höger fot?..förklara gärna :)
  Kram

 3. Maria&H: Jo då Elton har så mycket spring i benen så provade vi att sätta honom (borde kanske ha lagt honom men han är just nu bättre på att sitta kvar) och så fick han sitta där en stund. När jag såg att han var lugn och började vädra ut i rutan så skickade jag honom. Gick i alla fall bättre ;)
  kram

 4. Vad roligt att ni verkar ha kommit på ett sätt i söket för att få det bra! Jag är nyfiken på vad ni gjorde i uppletet för att ”koppla på” näsan direkt!
  kram

 5. B-M: Använd bara roliga saker ett tag då :) Det är ju en rolig och nyttig träning så strunta i ”fel-sakerna” ett tag.

  Maria: Ja man räknar bara på tillexempel höger fot, enklare när man går i skogen :D Zazza får gärna skicka lite konsentration till Elton ;) kram

  Bettan: 34 om jag går försiktigt.
  Hm framsteg och framsteg……… nått blir det i alla fall :D
  kram

 6. Dubbelsteg???
  Låter som om träningen går riktigt bra.. Kul att ni verkar ha löst problemet.. Klart man kan ha hög fart OCH använda näsan.. Elton kan fråga Zazza.. ;) Hon kombinerar det bra.. :)
  Låter osm en härlig söndag.. ha det gott.. kramar

 7. Kul att träningen går framåt. Uppletande har vi varit slarviga med. Mest för att jag blir så frustrerad över att Totti dissar vissa grejer som han inte tycker om att bära. Han hittar dem och krafsar lite med tassen, som om han ville säga att ”här ligger den och om du så gärna vill ha den så kan du bära den själv”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.