web analytics

Semesterpremiär för i alla fall två av ”oss” i år :-)

Ja med både ”ny” husbil och valp så blev det en lite annan semester i år. Vi lever numera efter nedanstående devis:

Så att Jerker hämtade husbilen på torsdagen och vi redan på fredagen skulle åka till Timmermon kändes helt lösbart. Visst blev det lite stressigt att få in allt som skulle med men på fredagen vid lunch rullade vi iväg och kändes oss väldigt nöjda och såg fram emot en härlig resa (:yes:) !

I Timmermon var det dags för årets fösta lure coursingprov och det var jätteroligt att träffa alla ”lc-människor” igen, extra roligt var det att få träffa Tårta (Triporas Torta di Mandorle) :inlove: . Även Embla tyckte det var superskoj att träffa honom, någon som ville/fick leka med henne :-D .

Passade även på att ekipera Embla inför hösten i detta fina täcke från Torshammarens:

Vi njöt verkligen på kvällen när det regnade och vi utan problem kunde sitta i husbilen och dessutom med gott om plats jämfört med i den förra!

På söndagen var det dags för whipparna att springa och Embla blev väldigt förtjust i en av deltagarnas lillmatte :inlove:

Turan (Triporas Turandot) var den enda av våra som fick springa och det gjorde hon med den äran, kom 6:a av 30 startande klass 1-tikar och fick cert och i och med det sitt svenska lure coursingchampionat. Vi är så stolta över henne och hennes bror (Tårta) som båda nu mera alltså är SE LCCH, Tårta är dessutom även DK LCCH :heart:

Efter denna trevliga helg rullade vi neråt landet och landade på tisdagen hos Emblas uppfödare (Kennel Hopway). Alla blev jätteglad att träffas, framför allt blev mamma Insa (Springeldens Katten också) glad att få träffa sin dotter och busa lite:

Vi hälsade även på den fina kull valpar dom har just nu. Det är en storasyster till Embla som är mamma till den kullen, det visade sig vara ett härligt gäng och en av grabbarna blev lika förtjusta i Embla som hon i dom:

Vi passade även på att ta några uppställningsbilder på Embla (Hopway Shooting Star 13, 5 vecka gammal), Elin ställde upp henne och Magnus tog bilderna :inlove:

Efter det bar det av till Skåne och nästa ”valptitt” på Kennel Sagorunas. Även här träffade vi på ett gäng härliga valpar där jag blev lite extra förtjust i Näcken och Häxa. Jag gillar ju hundar som har det där lilla extra, vilket jag upplevde att båda dom två hade  (:kiss:) .

Sen bar det av till Vellinge och fina familjen Sällström och där träffade Embla återigen en som ville leka med henne! Elsa, 1 år, tog verkligen hand om Embla, både busade järnet och tog det lugnt och tuggade tuggpinne med henne :inlove: . Vi tvåbenta blev också mycket väl omhändertagna med god mat och trevligt umgänge (:yes:) .

Dagen därpå kom Leo, dryga 6 månader, på besök och både han och Elsa ”underhöll” Embla åt oss.

Tänk vilket tålamod och överseende både Leo och Elsa hade med vår lilla piraya som just nu har hemskt vassa tänder…

Vi avslutade Skåneresan med ett besök hos Mikkel (Triporas Tosca) och hennes trevliga familj. Jätteroligt att få träffa henne då det är två år sedan jag såg henne senast. (Jerker var ju med på hennes BPH förra året men då var ju jag iväg på Solos BPH.).

Vi avslutade semestern i Halmstad på Whippetrace-SM. Som vanligt en trevlig tillställning och en lättsam atmosfär som gör att man trivs och njuter av dagen oavsett resultat. Om man inte heter Raya då som verkligen gjorde allt för att någon skulle ta med henne till banan så hon också skulle få springa… Men har man problem så har man, då får man vänta med sådant tills vi hittat och förhoppningsvis åtgärdat vad det nu är.

Även Luna tittade längtansfullt på banan när vi gick förbi, men där märker man att hon inser att hon har ont så hon är inte så ”påstridig” :heart:

Mysigt att ha kampera ihop, i alla fall när den lilla är trött och lugn :-D

Turan älskar att springa även på whippetrace och skötte sig superbra och kom 2:a i tikarnas D-final. Regntäcket är på för att det regnade strax innan och för att hon ville smälta in i gänget :-D .

Väl hemma igen har vardagen infunnit sig och Embla saknar sina lekkompisar, nu får hon nöja sig med de gånger hon lyckats få igång Turan eller

med att race järnet i skogen. Både med och utan leksak :inlove:

 

2 reaktioner till “Semesterpremiär för i alla fall två av ”oss” i år :-)”

  1. Låter som ni hade en jättetrevlig semester i nya husbilen. Speciellt Embla verkar att ha haft väldigt kul med alla nya kompisar 😸

    PS Stort grattis till Turan för hennes framgångar 🌹

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.