web analytics

Roliga saker inomhus i denna kyla

När det är neråt -10 grader så är det lite för kallt för både whipparna och Hojt, som inte har päls över allt, att vara ute för länge,  så vi roar oss med lite fysisk och mental träning inomhus i stället.

Provade K9 Design Disc – Balansskiva från CSiGORA idag och hundarna tyckte det var kul men lite svårt då dom fick göra lite olika rörelser. Hojt fick använda den som ”kloss” och köra bakbenskontroll samt lite sitt-stå med bakbenen på balansskivan.

160115_hojt1

160115_hojt2

Även Raya fick prova lite, bara att kliva upp på den med frambenen eller bakbenen och stå några sekunder då det var första gången. Men inga problem, hon provar allt man föreslår!

160115_raya1

160115_raya2

Det man ska tänka på när man använder balansredskap är att hundarna kan belasta sina ben olika om man inte ser upp. Här nedanför syns det tydligt på Impe att han på den vänstra bilden mest står på sitt vänstra framben medan på den högra så belastar han mer jämt. Just därför ska dom inte stå still någon längre stund på balansen (jag brukar köra runt 10-20 sekunder) utan bättre att göra olika rörelser eller peta lite på dom så dom aktivt måste parera för att hålla sig kvar.

160115_impe1

160115_impe2

Luna fick prova att stå med frambenen på den ena och bakbenen på den andra, hon är den som har hållit på mest med olika balansövningar om man bortser från Hojt men han får ju ta det lite lugnare just nu.
Det tog en liten stund innan hon förstod men sen fattade hon och balanserad bra.

160115_luna1

 

4 reaktioner till “Roliga saker inomhus i denna kyla”

  1. Hej

    Har precis hittat till din blogg. Gud vad söta hundar du har och roliga övningar ni gör. Ger mig inspiration att hitta på saker med min vovve:) Ibland står det bara still i hjärna på en och man kommer inte på en enda grej man kan göra med honom. Mirella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.