web analytics

Reklam och bra spår

Det här med reklam är verkligen ingen lätt sak och kanske inte riktigt min grej ;) Men är man egen företagare är det bara att ta tag i saken och göra det bästa av det, skönt att man har duktiga vänner som hjälper till :yes: Det finns lite olika idéer för att göra Hundkänslan mer känt och samarbetet i Frisk Hund  är en självklar del i det hela. Vad som är på gång nu är att Hundkänslan kommer att bilda ett team som kommer att göra reklam för det här med vikten av bra hälsotänk, stretching och massage för våra hundar i tävlingssammanhang. Ja egentligen i alla sammanhang men hundarna på tävlingsbanorna är en utsatt grupp för sträckningar och förslitningsskador. Håll utkik här och på Hundkänslans hemsida för mer information som kommer inom den närmsta veckan :)

I går var det lite gråtråkigt väder med lätt duggregn och jag passade på att lägga spår åt grabbarna.
Elton fick ett som var drygt 200 meter långt med tre vinklar på ett öppet gärde. Tre små pinnar och ett stort slut, liggtid ca 1,10 tim, hyfsad vind och första benet var i medvind, sedan två i mer eller mindre sidvind och slutdelen i motvind.
Han gick bra med riktigt låg nos och ett rejält drag i linan, gäller verkligen att bromsa så han inte bara springer iväg. Första vinkeln gick han över och tappade koncentrationen så han började skälla men fortsatte sedan efter övertalning. Andra vinkeln ok, sista gick han förbi men insåg det själv och jobbade sig bra tillbaks och tog spåret åt rätt håll. Alla pinnar med hem :yes:  Det man måste vara supernoga med när det gäller Elton är att BROMSA så det verkligen inte går fort alls. Minsta lilla det går fortare än låååångsam promenadtakt så stressar han och tappar lätt bort sig.

Királys spår lade jag i öppen lövskog där underlaget var en lövmatta och en hel del ris, grenar och stenar. Jag utnyttjade terrängen för att få till ett spår med MÅNGA vinklar och svängar och där jag hela tiden skulle veta exakt var jag gått. Blev ca 130-140 m långt, liggtid 45 min och tre små pinnar och ett stort slut.
Det blev en hel del störning från Elton som var med i bilen när jag skulle släppa på Király men så fort han fick spåret i näsan kopplade han bort oljudet ;) För att vara första gången med den här typen av spår så gick han kalasbra! Relativt låg nos, gick inte speciellt långt förbi svängar och vinklar utan löste det fint, utom näst sista vinkeln som han gick lite väl långt över så jag fick stanna för att han skulle vända och jobba sig tillbaks. Inga som helst problem med pinnarna utan han till och med tog upp alla och kom nästan ända fram till mig med dom. Ska varva med lite pinnstigar så ska det nog inte bli några problem framöver heller. Ska jag ”klaga” på något så var kanske tempot lite väl lågt men hellre det så här i början, förhoppningsvis blir det bättre ju säkrare han blir.

6 reaktioner till “Reklam och bra spår”

 1. Härligt att spåret fungerar så bra. Tempot är inte det viktigaste (så länge det inte är så lusigt att du inte hinner runt på utsatt tid) och det är något jag upplever som olika från hund till hund. Hellre långsamt och koncentrerat än snabbt och slarvigt!
  Spännande att läsa vad som är på G.
  Lycka till
  Kram

  1. Förstår hur du känner det – du får läsa hos oss andra och köra roliga småtrix i köket så ska du se att tiden går fort och du snart är på banan igen :heart:

  1. Det kommer mer information snart jag lovar :))
   Det fick vi – en toppenhelg :yes:
   Hoppas du också haft en härlig helg – kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.