Premiärtur med Henrietta

I lördags gav vi oss av på årets första tur med husbilen, vår kära Henrietta smile

Först åkte vi till Öland där Era och jag skulle på grundkurs i den svåra konsten att valla får, ja svåra för mig då wacko

Vi fick börja med att visa vår instruktör vilken inkallningsförmåga vi hade på hundarna när det kom får med i bilden, och lite om hur vårt samspel var.

Kan ju säga att Era är betydligt mer lyhörd när det INTE är får i närheten crazy

Det var jätteintressant och en mycket givande första dag i hagen, och det viktigaste jag tog med mig tror jag var ”en lugn hund ger lugna får”. Nu ska vi träna på vårt stoppkommando och börja på att få till det där med ”lugn hund” till nästa kurstillfälle.

Efter kursen åkte vi till Vellinge där vi hade en supertrevlig kväll hos ett par LC-vänner innan vi i går åkte till Blentarp för provgruppsmöte inför årets första LC-prov.

Efter mötet blev det en härlig promenad med ett gäng folk och hundar:

Det som var extra roligt var att Impes mamma, tillika Lunas mormor, numera bor i Blentarp och det var så roligt att träffa henne igen:

Från vänster: Chase Me Luna, Swaara Kaleidoscope och mamma/mormor Play A While Marimekko.

Idag har vi haft en lugn dag jag och hundarna, lite utevistelse blev det såklart och det är så skönt att se att våren är på gång:

Era och jag tog ett kort pass med ”runda kon” i trädgården. Det var första gången ute med en korrekt kon och först var hon ju tvungen att kolla av den men sen fattade hon att det var ”runda” som gällde. Vi kör kort avstånd än så länge men har börjat öka lite smått

 

 

Erica

Oh vad långt våren kommit hos er!
Lugn hund …. Du har lite jobb framför dig Cool
Roligt att se den nya konen. Det verkar ju fungera bra.
Kram

cissi

Ja bara hoppas det inte blir fler bakslag i vädret nu!

Ha ha hur kan du säga så laugh Du skulle ha sett andra passet i går, du skulle ha blivit imponerad yes
kram

Erika

Läckra whippetar! Har haft en ”sweet spot” för dem ända sen jag kom i kontakt med två urtrevliga från Swaara (tror jag det var) för 8-10 år sedan.

cissi

Åh så roligt att du just träffat två från Swaara, Åsa är en helt fantastisk uppfödare och människa!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.