web analytics

Officiell debut

Igår åkte jag och Hojt till Sara och efter att hon klippt honom (och vi ätit lunch) åkte vi och tränade. Jag körde lydnad och det gick väll blandat som vanligt, framför allt första momentet lf…. men fick ett tips angående uppvärmingen som vi provade lite senare och det gav positivt resultat så jag ska fortsätta så ett tag så får vi se.

140517_2

Som ni kanske ser har jag en annan (ny) väst på mig och den var verkligen helt super! Lätt, bra fickor, lagom lång, smidig att röra sig i och dessutom mycket smickrande för figuren:

140517_vasten1       140517_vasten2

Ni hittar den här: http://www.csigora.com/produkter/hundagaren/149527__helsitar_training_vest_-_hundforarvast/ och jag kan verkligen rekommenderar den :yes: Tror även den kommer att fungera bra i spårskogen då fickorna är så pass djupa och bra!

Idag var det så dags för Hojt och Qlura att debutera officiellt i utställningsringen. Båda skötte sig strålande, Q fick exellent och kom tvåa i juniorklass medan Hojt fick nöja sig med ett Very Good. Men han fick i huvudsak fin kritik, att sedan inte domaren gillade att han inte hade så mycket hår på benen kan ju inte jag hjälpa ;-) Föredrar ju en arbetande pumi (vilket den är gjord för att vara) som tillåts härja runt i skogen och som sköter sig bra i ringen jämfört med en ”pälshund” (vilket jag anser att pumin varken är eller ska vara).

Fina Hojt på lördagen efter lydnadsträningen:

140517_1

Hojts kritik:
”Passande storlek med härligt temperament. Väldigt snyggt huvud. Snygga öron. Välfyllt ”förhuvud” (dansk domare så jag vet inte riktigt hur ringsekreteraren har översatt det hon sa) Benstommen är spinkig i förhållande till kroppen – förstör helheten. Raka vinklar fram och bak men rör sig bättre trots detta. Ganska bra päls…”
Domaren motiverade prisnivån till mig med att säga att det berodde på de tunna benen (lite päls) i förhållande till kroppen… *unknw*

140518_1

2 reaktioner till “Officiell debut”

  1. Ja, det är väl tur för Hojt att du inte satsar på utställning och håller honom i stillhet för att få tjock, fin päls på benen. Tror han vill vara ute i terrängen och röra på påkarna. Men en annan domare kanske har en hela annan syn…bara att testa igen.

    1. Ja både han och jag föredrar ju skogen :-)
      Visst ska vi prova igen. man vet ju aldrig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.