Massa träning blir det!

131110_stimm_hajja_hojt

Pappa Tok Stimm med två av sina fantastiska H-barn Heart

Det var allt annat än trevligt väder i helgen när Sara var på besök men trots det blev det lydnadsträning både lördagen och söndagen! Både två och fyrbenta tål ju vatten och gillar träning så vi fick till riktigt bra pass båda dagarna Yes
Extra roligt var det att träffa Saras nya lilla valp och se dom komma igång med träningen. Syntes skillnad på lekintensiteten och vilja att göra saker bara från lördagen till söndagen:

131110_qlura

Lilla Qlura, söt som socker och med ett härligt temperament, charmade in sig hos alla!

Jag och Hojt fick många bra råd och tips för inlärning av klass tre-momenten och vi provade dom allihop så nu känner jag att jag kan fortsätta träningen på ett bra sätt!
Rutan – där vi behöver jobba med intensiteten och viljan att jobba långt från mig och kon-skicket som är helt nytt men inte kändes så svårt. Vittringen – där dyker vårt vanliga ”tugg-problem” upp så där gäller det att ta det lugnt. Sättande under gång – får ta och lära honom ordet sitt ordentligt först Wink

På lördagseftermiddagen åkte vi till CSiGORA och handlade. Har ni vägarna förbi så passa på att åk in, affären är väldigt liten men proppfylld med roliga hundsaker och Christina som har den är jättetrevlig!

Dagen efter provade jag en häftig leksak av Sara som hon köpt på CSiGORA och den gillade Hojt skarpt, får kanske lov att köpa en egen åt honom:

131110_hojt2

 

131110_hojt1

Inge bra bild men han har så fin attityd så jag vill gärna visa det, och min kroppshållning är dessutom riktigt ok Wink

När han stannar i rutan så ser man hur himla fin han är när Sara har klippt honom In Love

131110_hojt4

Fjärrens alla skiften testade vi inne och där ska vi hålla momentet tills han verkligen blir säker och jag kan stå några meter ifrån honom.
På söndagen blev det mer rutan-träning men också en hel del fritt följ och där verkar vi fått tillbaka både attityden och positionen så nu är det bara att jobba vidare och lägga på språngmarsch, långsam marsch, vändningar på stället och stegförflyttningar – rolig träning blir det!

Efter den regniga men supertrevliga helgen kom en strålande fin måndag, så jag kunde inte låta bli att åka ut och lägga spår till båda grabbarna. Impe fick ett drygt 200 m långt spår där jag nu har börjat glesa ut godiset och dessutom fick han en kort, kort återgång som han löste riktigt bra!
Hojt spår var runt 760 m och innehöll både terrängskiften, en återgång, ett antal vinklar och en del klurigheter som terrängen bjöd på. Här märks det att han verkligen älskar att spåra, inga problem med spåret och riktigt bra fart trots den intensiva helgen. Det är så himla fantastiskt att han både gillar lydnadsträningen och spårträningen – jag älskar verkligen den här lilla hunden som idag har vilodag Heart

131112_hojt

 

Cissi

Vi får väl se hur långt vi kommer, roligt ska vi ha på vägen i alla fall ROTFL

Nej det är det inte, men man måste ju förbereda för nästa klass också, förhoppningsvis kommer vi väl dit så småningom också Wink

Sara

Tack för en riktig super helg med massa
Bra träning god mat och fantastiskt gott vin himla tur vi tål vatten annars hade vi aldrig överlevt Wink kul att se eran utveckling ni är så bra tillsammans du och Hojt!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.