web analytics

Märkligt…

Visst är det märkligt när hundfolk (läs uppfödare och vissa andra) tycker att ett utställningschampionat smäller högre än ett lydnadschampionat?! Både utseende och mentalitet nedärvs och jag vet ju vad jag som valpköpare prioriterar – hellre än mentalt bra hund som kanske inte blir BIR än en hund som blir BIR men inte har den mentaliteten den rasen ska ha och som jag som ägare vill ha!!
Självklart är ett championat av varje det optimala men måste jag välj så ……

Min lilla härliga Hojt som varit på resande fot och upplevt många nya saker han aldrig varit med om förrut lyckades ändå gå det personspår jag lade vid Himmelstalundsbadet nu när vi passerade där på hemvägen utan problem :heart: Samma fina fokus som vanligt, bra drag i linan och löste böjen jättebra medan 90 graders vinkeln var lite svårare. Men det är inte så konstigt då vi nyss börjat med dom :yes:

Så himla nöjd med hans fokus så fort jag ger honom ett ”arbete” :inlove:

 

10 reaktioner till “Märkligt…”

 1. Jag bryr mig överhuvudtaget inte ett dugg om utställningsmeriter! Varken på föräldradjuren eller mina egna. En uppfödare som tycker att utställningsmeriter är bättre än arbetsdito skulle jag förmodligen aldrig köpa en valp av. Det viktigaste för mig är att hunden är frisk och har en bra mentalitet, sen får den se ut hur den vill. ;-)

  Det hade dock varit praktiskt om bruksmeriter gick i arv… :blush: ;-)

 2. Jag vet också vilket championat jag skulle välja :-)
  Fast när det gäller min ras (med krav på arbetsmeriter för championatet) tycker jag att SE UCH är mycket värt. Fullcertade collies finns det gott om, championat är mer sällsynta.
  Roligt att det går framåt med träningen.
  Kram

 3. Ja, jag tar hellre en mentalt ”frisk” hund än en massa championat m.m.
  Vilken fin lay out (heter det så?) på din blogg.
  Nu blev jag inspirerad att fixa o trixa med min egen.

  Hejja Hojt – dutti nos……

  1. Ja förlåt – tror dessutom att det är liter mer än så det är nog själva titeln ”utställningschampion” som nedärvs, glömde det ;-)

 4. Herre gud vad lik Impe är Kalle på det kortet att det ser ut som att dom är i pappa och helenas kök gör inte saken bättre skumt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.