web analytics

Lite galen träning

Ibland är hon väldigt lättlärd lilla Luna, och ibland är hon det definitivt inte ;-) . Men i onsdags så busade vi bara med pinnen innan spåret, inget byta mot leksak eller godis alltså och hon gjorde en riktigt snygg markering av pinne i spåret sen :rotfl: Roligt när man hittar något som fungerar, ska bara försöka hitta någon bra knapp i lydnaden också…

När det gäller Hojt så har jag så sakteliga börjat hitta hans knappar, tror jag… Han är på ett sätt ingen lätt hund att träna… I onsdags gick han ett 1100 m långt spår med 8 apporter på drygt 23 min, superroligt att hänga bakom i linan när han spårar så här :inlove:

I går kväll var vi på klubben och tränade för första gången på evigheter (skulle på tävlingssektormöte så passade på att träna innan) och det gick över fröväntan! Försökte vara lite galen själv för att få Hojt att tagga igång ordentligt och det tillsammans med den råa färsen jag hade som belöning gav resultat. Tror kanske att det mest var färsen som bidrog men vi fick till både en bra apportering, ett fint lf och ett bra hopp, dessutom med en härlig känsla! Krypet strular dock lite, får antingen ett litet stopp eller också ett litet grodhopp… Tror mycket beror på att jag inte riktigt har rätt tempo och att jag nog har belönat lite fel :-/ . Bara att försöka att hitta rätt och träna på, för när det stämmer har han ett jättefint kryp!

170720_bus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.