web analytics

Hur gick det här till egentligen?

151013_5

Ja det kan man verkligen undra, det var inte alls meningen att vi skulle ha en whippet till just nu… ’Nackdelen’ med facebook är att saker dyker upp i ens flöde som man inte styr över, så när vi såg att det faktiskt fanns en otinga tikvalp i en spännande kombination, ur LC-perspektiv, började vi fundera. Vi diskuterade saken några dagar, pratade med uppfödaren och åkte tillslut och tittade på valparna, sen var det bara hem och prata vidare innan vi bestämde oss. Den lilla tjejen som var kvar hade en så härlig personlighet trots att hon var knappt åtta veckor när vi träffade henne så beslutet var inte så svårt att ta. Så i måndags kväll flyttade Dixietown Alptoppens Ros hem till oss, många nya saker att kolla på:

151012_1

Jenny, uppfödaren, hade kallat henne Rosa men det var inte aktuellt så det fick bli Raya, vilket betyder rand på spanska. Hon klev in i vårt hem med en härligt nyfiken attityd, men tog det ändå varligt med de nya hundarna och var lyhörd för hur dom reagerade.

Första natten sov hon som en stock hela natten och igår var det betydlig mer fart på henne. Det gick väldigt fort för Raya att känna sig hemmastad och Luna verkar gilla henne skarpt, hon ställer glad i hågen upp som barnflicka:

151013_1

151013_2

Jag hade ett besök hos min naprapat inbokad i Karlskrona igår så det var bara att packa in alla hundarna i bilen och åka dit. På vägen hem stannade vi på ett nytt ställe utanför Nävragöl och det visade sig vara ett riktigt fint frilufsområde, tack Åsa för tipset!

Jag gick först en sväng med Raya och Impe, och då det var ruggigt ute så fick Raya ha Lunas fina valptäcke på sig som Luna fick med från sin uppfödare:

151013_3

151013_4

Sen tog jag Luna och Hojt och gick en lite längre sväng ner mot en sjö:

151013_7

151013_6

När vi kom hem så var det full fart på Raya, och Luna tyckte det var jättekul:

151013_8

Raya gjorde även några försök att få igång Hojt och Impe vilket inte gick så bra. Hojt sa ifrån att han ville vara i fred och det respekterade hon bra, Impe däremot bara struntade i henne så honom hade hon lite svårare att låta bli men hon insåg snabbt att den roliga var Luna så jag behövde aldrig gå in och styra upp något. Luna sköter lekandet fint, hon är verkligen en helt underbar hund på alla plan, men självklart är jag med och har koll så inget händer.

Så efter en händelserik dag så slutade den så här:

151013_9

4 reaktioner till “Hur gick det här till egentligen?”

  1. Men! Vilken liten sötnos! Nu blir jag lite avundsjuk. Men jag får se fram emot fina valpbilder här i bloggen och att få glädjas med er. :-)

    1. Ha ha, tycker du han ser så hemsk ut :-D Jag har ändå försökt göra mitt bästa med en och en halv arm *pardon*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.