web analytics

Funderar på hur jag ska göra…

Så härligt när det är långhelg och andra också är lediga, och när det dessutom är riktigt fint väder blir det ännu bättre (:yes:)
Idag var hela familjen och tränade tillsammans med Ulrika och schäfrarna, först spår sen lydnad.

Raya fick börja och startade med ett pinnlet där hon skötte sig strålande:

160327_raya1

Direkt efter det fick hon ett spår på grusvägen med godis i och en sak på slutet. Spårandet gick riktigt bra även om hon har en tendens att gå lite väl högt med näsan. Där får husse tänka sig för och aldrig låta henne gå framåt om hon inte har näsan i marken, fast långa bitar var jättefina:

160327_raya2

Sen var det Lunas tur och på henne har vi börjat plocka bort en del av godiset och göra det lite mer tävlingslikt. Första delen av spåret idag gick hon kanonfint, men på slutet hade hon lite svårt att inte välja de färska fågelspåren/spillningen men hon tog sig till slutet själv och markerade alla pinnar jättefint så jag är ändå nöjd med henne  (:kiss:) :

160327_luna1

Sen var det Fluffs tur att motionera mig och sin matte i ett dryga kilometern långt spår. Jerker och Impe gick med en bit men vände sedan så Impe fick rejsa på det stora fina gärde Fluff just spårat över.

När det var Utzzis tur var det Luna som fick gå med som störning, mycket spännande tyckte hon:

160327_luna2

Sen åkte vi till Lessebo BK och tränade uppletande med Fluff och sen fick Raya lite saklet i koppel i samma korridor för att lära sig värdet av saker. Det är inte bara spåret som ska vara värdefullt (:blum:)
Hon var superduktig och älskar att springa med leksaken efteråt, fast det är riktigt roligt att kampa med husse också:

160327_raya3

Sen var det Lunas tur att köra lite lydnad och det var inte så lätt… Hon har väldigt svårt att orka hålla ihop när det blir en sån här lång dag, och ska man köra appell så blir det ju långa dagar. Det är ju först spår, sen budföring och sist lydnad och dessutom väntetider där i mellan. Så just nu känns det som jag ska ta mig en funderar på hur jag ska göra med henne… Fortsätta försöka satsa på en appell eller välja något enklare (:unknw:) Ja ja vi får väl se, i morgon ska jag i all fall köra igenom henne i hela appellydnaden (förutom framförgåendet, som inte fungerar ännu, och platsen som vi inte kommer att göra) och efter det känna efter hur det känns. Jag brinner ju för brukset så det skulle ju vara så kul om det gick men frågan är om Luna tycker det är riktigt lika roligt som jag (:pardon:)
Här får ni i alla fall se en film på att våra vänstersvängar äntligen fungerar, ibland i alla fall…

6 reaktioner till “Funderar på hur jag ska göra…”

  1. Svårt val. Men det viktigaste är också att ha roligt tillsammans. Och varför måste du välja nu? Fortsätt att träna så får du ser vart det landar.
    Kramar från en som definitivt fått tänka om, men ändå har otroligt roligt.

    1. Skulle gärna vilja få till en start i vår då vi eventuellt har andra planer till hösten ;-)
      Så skönt att ni trots allt har hittat något som våde du och Strix kan tycka om (:kiss:)
      Kram

      1. Då tycker jag att ni ska starta till våren, om det är det du vill. Om allt går bra så fixar ni det, om inte så har du ett hum om hur långt ni har kvar. Tävling är ju ett sätt att få veta hur man ligger till.
        Om inte annat så lär väl budföringen utföras med ett nytt hastighetsrekord
        Kram

    1. Självklart, och för mig är det brukset! Luna älskar spårandet men jag undrar om hon verkligen är lika förtjust i lydnaden (:no:)
      Vi får väl se hur det går nu när det börjar bli lite varmare ute :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.