web analytics
Vardagen

Fisk och köttfärs = enkla rätter

Detta recept på fisk med nöthack är ett vanligt recept jag fått av min syster men det fungerar ju utmärkt till oss LCHF:are :yes:

Sej som bakas i ugn, där man även kan göra grönsakerna om man vill,
men vi kokade dom bara som hastigast.
Nöthacket:
Hackade, rostade hasselnötter, olivolja, rivet citronskal och saften från en halv citron, rejält med dill samt salt och peppar.

fisk1

Här är ett hoppkok av flera recept:

Grönsakslåda – Varfria grönsaker i bitar, vi körde rödbetor, morötter, tomater, broccoli, vitkål och zhuccini som blandas med persilade och olivolja. När grönsakerna nästan är klara läggs det på gott om riven fet och smakig ost som får gratineras med sista stunden.

Köttfärsbiffarna:
Blandfärs, ett ägg, smakig riven ost, hackade soltorkade tomater, salt, peppar och grillkrydda. Blanda och smaka av efter tycke och smak. Stek i stekpannan.

gronsakslada_kottfarsbiffar

 

8 kommentarer

    • Cissi

      Du får byta ut det du inte tål, framför allt grönsaker kan man ta precis det man vill :-))
      Nötterna är ju svårare förstås….

      kram

  • Helén

    Du får sluta lägga upp en massa smaskiga maträtter i bloggen! Jag blir ju hungrig :-? ;-)

    Vi har perioder med ”grönsaker i ugn” men vi har aldrig testat att ösa på ost. Vilken sort rekommenderar du till en som gillar sånt som port salut?

  • nmp

    Det undre receptet låter trevligt, men jag är inte så förtjust i gratinerad ost. Undrar om man kan ta och utesluta den och i stället servera med en klick kall sås. Hmmm…

    • Cissi

      Klart man kan :-))
      Sist serverade vi en sås på creme fraich (laktosfri), majonäs och vitlök till och det blev vädigt gott :yes:

Lämna ett svar till Cissi Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.