web analytics

En väldigt speciell tjej!

Ja våran Turan (Triporas Turandot) är mycket speciell och har, som de flesta andra, både bra och dåliga sidor. Men här tänker jag skryta om en av hennes braiga sidor!

Hon har en springskalle som är helt otrolig, och när hon får göra det hon älskar mest här i världen (riktig jakt ej inräknad…) – att springa efter en trasa så ger hon alltid allt hon har. Hon är inte speciellt stor, drygt 47 cm, så hon har ingen chans på whippetracet mot det ”stora tjejerna” i de högra finalerna men inom WR får man lika mycket poäng i alla finalerna till årsbästalistan.

Så i år när vi har varit med på fyra av de åtta tävlingarna som har varit så blev hon placerad på en fantastik 7:de plats av totalt 54 tikar som startat minst en gång i år, och dessutom bara slagen av hundar från den andra kenneln här i Emmaboda (:yes:) . Hela årsbästalistan för tikar kan ni läsa HÄR

Att hon sen avslutade säsongen med att vinna sitt första derbytäcke blev verkligen ”grädde på moset”!

Turan har även fått springa på två lure coursingprov i år och på det första för året knep hon sitt sista cert och blev SE LCCH (Svensk lure coursingchampion) i sitt första försök.

Vi är så otroligt stolta över henne och även över hennes bror Tårta (Triporas Torta di mandorle) som också blivit SE LCCH i år, han blev dessutom även Dansk lure coursingchampion samtidigt! Dom är ju bara 2,5 år och får förhoppningsvis roa sig med trasjakt i många år till, till glädje för både dom och oss (:good:) .

Turans andra prov för året blev årets sista i Sjöbo och där är jag glad att jag fick se framför allt hennes andra lopp, viken tjej alltså (hon kom tvåa) (:kiss:) .

Hon älskar också att kampa både med mig och Embla och där kommer också hennes envishet till viss del fram, i alla fall när man är ute och leker ;-) .

 

2 reaktioner till “En väldigt speciell tjej!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.