web analytics

En ”byrådirektörs” bekännelser…

… eller hur jag blev beroende av byråar :-D

Det började med att Jerker fick se en byrå hos Anja på Atelje Nyfiken för några år sedan och köpte den i 50-års present till sig själv:

Något år senare fick jag syn på detta fina skåp hos Anja och vi blev lika förtjusta båda två så vi köpte det såklart:

Efter det så var vi på jakt efter en byrå till hallen och höll ögonen öppna på vad Anja hade som hon skulle ”fixa till”. Den här byrån såg jag i original och blev förälskad i modellen så när hon gjort den klar var det självklart att den skulle flytta hit. Vi ville ju även ha en passande spegel så när Jerker var och hämtade byrån tittade han på vad hon hade för speglar som hon skulle ”piffa till” och valet föll på en furuspegel med fina proportioner och Anja lovade att göra den så den passade byrån. Döm om vår förvåning och glädje när vi hämtade den och hon hade fått dit Turan jagandes en kanin, så personligt och så passande för oss:

När vi var där och hämtade spegeln så fick vi se denna underbara vikvägg (den andra sidan syns på första bilden i det här inlägget) och kunde inte motstå den:

Hon hade även rea på det här söta lilla pelarbordet som fick följa med hem:

När vi letade nytt soffbord så passade vi såklart på att kolla vad Anja hade i sina gömmor och jag fastnade direkt för ett litet klaffbord. Vi gav henne fria händer att göra det som hon ville och vi blev som vanligt supernöjda med resultatet:

Samtidigt som vi hämtade vårt soffbord så lämnade vi in två ”klädhängare” som vi ville få ”piffade” för att passa i entrén:

Nu har jag av någon anledning ett speciellt begär efter byråar, tycker det är en så praktisk möbel då den både har förvaring och avställningsyta, och hos Anja får man alltid en möbel som är helt unik och inte finns i fler exemplar. Så när det dök upp en liten svart byrå som var perfekt i både stil och mått så lyckades jag övertala Jerker om att den skulle bli kanonbra i första delen av hallen:

När han hämtade den så fick han syn på en ”tavla” som han ville ha till lilla toaletten, såklart fick han det:

Som sagt det här med jag och byråar alltså… Fick se två byråar på Ateljens sida på facebook som var hennes nästa projekt och den ena modellen föll jag för. Berättade det för henne och sa att om jag fortfarande gillade den när den var färdig så ville jag ha första tjing på den. När bilderna på den färdiga byrån kom så tyckte även Jerker, som var skeptisk till en byrå till, att vi skulle ha den:

Dessa sängbord är självklart också från Anja och dom är gjorda för att passa i just vårt sovrum där min lila/grå mandala hänger på väggen:

Det senaste byråtillskottet kom hem så sen som för en vecka sedan. Jag har under en tid funderat på om vi inte skulle ha något annat under TVn än den tråkiga tv-bänken vi hade där så när det dök upp en byrå som var som gjord för att passa med vårt soffbord så kunde jag inte låta bli. Som tur var så hade jag fått lite pengar av min kära far och det visade sig att Jerker tyckte den var lika snygg som jag tyckte så vi slog till. Att det sen innebar att vi fick hänga upp TVn på väggen gjorde inget :-D .

Jag hittade en lampa på Miljöstationen som passade jättebra både på byrån och till vår fondtapet:

2 reaktioner till “En ”byrådirektörs” bekännelser…”

  1. Med fem byråar i huset kan man nog behöva en direktör som håller rätt på dem 😜

    Jag måste kolla in de där klädhängarna när jag är där nästa gång, de är mycket stiliga! Och den svarta byrån är jättesöt!

    1. Måste erkänna att vi har två mindre byråar från IKEA också :-D

      Det är dom vi köpte för länge sedan på Emmaboda möbler, i ekfaner, till sovrummet. Men när vi skulle sätta upp dom i entren var dom lite tråkiga så då fick dom åka en sväng till Anja för lite ”piff och fix” <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.