web analytics

En annorlunda Jul!

Nu brukar vi kanske inte ens i vanliga fall fira likadan jul som de flesta andra, men så annorlunda som det blev i år brukar det inte bli…

Det började redan vid andra advent med att Jerker skickade in ett julrim till en tävling som Magnusson Petfood hade. Vi ger ju både deras torra och deras ångkokta till våra hundar och tävlingen gick ut på att skriva ett rim om deras ångkokta mat och fem vinnare skulle få varsin låda av valfri sort:

Är hundens matlust svår att fånga.
Trots att du provat foder många.
Din kräsna vän vill inget ha.
Men plötsligt blir aptiten bra.
Med Magnussons som kokts i ånga.

Snacka om att vi blev både förvånade och glada (hundarna mest såklart) när det visade sig att Jerker hade vunnit en låda mat!

 

Vi började även ovanligt tidigt med att julpynta, vilket inte är likt oss, men i år kändes det rätt:

Sen tog all energi slut då min mage fortfarande inte mådde bra (inget utslag på proverna så en remiss till gastroskopi är skickad….) och saknaden efter Luna blev extra stark under julen. Hon älskade att få ”julstrumpa” och öppna paket och dessutom var hon född den 26/12.

Nu har det visat sig att vi fått en god ersättare när det kommer till att älska paket, även om det var hennes första paketöppnande och hon var lite väl ivrig så fick hon upp det tillslut:

 

För övrigt har helgen varit precis som vilken helg som helst bortsett från att vårt ätande har varit extremt snällt och enkelspårigt för att min mage skulle hålla sig något så när i schack, och inget umgänge med någon. Även Raya har ju varit dålig i magen till och från, men efter ett tips från en vän att ge henne 10 mg kortison varannan dag i stället för 5 mg per dag så känns hon i alla fall piggare i kroppen. Det har gjort att de dagar hon fått kortison så har både hon och jag kunnat hänga med på promenaderna. På julafton blev det inte så lång promenad men med tanke på att tjejerna fick vara lösa och springa av sig så var dom nöjda ändå:

 

Igår lyxade vi oss och åkte in till Kalmar och gick en långpromenad ute på Stensö där tjejerna fick roa sig lite extra ute på udden där hundbadet är:

 

För övrigt är det tur jag har virkningen när jag inte mår så bra och inte orkar göra så mycket annat. Den här mandalan virkade jag för att tag sedan men först nu har Jerker fixat en ring som jag kunde spänna upp den i. Vi blev riktigt nöjda båda två:

 

Vi vill avsluta med att önska alla er som läser detta ett gott slut och förhoppningar om ett bra och fint 2022!

10 reaktioner till “En annorlunda Jul!”

 1. Grattis Jerker för rimvinsten!

  Jag känner för dig – magproblem är det värsta man kan ha! Hoppas verkligen gastroskopin kan ge besked så läkarna vet hur de ska bota dig. Jag håller tummarn!

  Fina bilder på vovvarn! De ser verkligen ut att ha det roligt tillsammans.

  Mycket stilig mandala! Visst är det trevligt med en hobby som gör att man kan känna sig produktiv även när man inte orkar göra nåt annat än sitta still?!!

  Jättefin bild på Jerker och damerna! Och de vackra amaryllisarna!

  1. Ja han är bra på att rimma min man (:yes:)

   Tack <3

   Ja jag är så glad att jag "hittat" virkningen, nästa projekt är att virka fyra tallriksunderlägg till köket!

 2. Grattis till vinsten! Vad kul. Hoppas du får bli bättre i magen snart. Önskar er ett Gott slut och Gott Nytt år.

  1. Tråkigt att ni inte mår bra, hoppas att det vänder snart.
   Kul att vinna, grattis 😊
   Din Mandela är jättefin, har haft funderingar på att börja virka igen men vet inte om nacken pallar.
   Varit lite annorlunda julfirande här oxå, Nea gav mig en rätt jobbig förkylning som gjort att rösten inte är vad den borde vara. Men det ger sig väl nån gång.
   Krya på er och gott nytt år, kram ❤️

   1. Ewa jag tror npg att din nacke kanske inte skulle gilla virkningen. Men du kan ju prova med några små projekt för att se hur det går :-)

  2. Grattis till vinsten!
   Hoppas att de hittar något på den allt annat än trevliga gastroskopin, för mig gick den i alla fall fort 🙂
   Hoppas på ett bättre 2022 på många sätt för oss alla 🙂

   1. Tack Peter <3
    Skönt om underäkningen i alla fall går fort, även om jag verkligen inte ser fram emot den...
    Önskar er detsamma <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.