web analytics

Collie-läger

Nu känner man verkligen att man lerver:

Först bar det av till Kvänum förra söndagen för skola i fyra dagar och tre kvällar. Roligt då vi denna gång kom in på själva massagegreppen, men självklart jobbigt då alla muskler samtidigt skulle pluggas in – på latin…….
Tur vi har det så trevligt ihop, allt går mycket lättare då. Roligt gäng och god mat uppväger mycket slit.

Direkt från skolan på torsdagseftermiddagen körde jag till Kosta skjutfält för att tillsammans med Jerker och ”bergscollien” Elton vara med på Sydöstra collieklubbens smålandsläger.
Jerker hade tagit den ”krullhåriga bergscollien” och husvagnen och åkt upp tidigare på eftermiddagen.

Det visade sig vara en himla tur att vi hade dubbla bilar då två av deltagarna inte hade egna bilar och en dessutom hade en löptik! Märkligt i och för sig att man åker på sökläger utan egen bil när man har en löptik då alla andra hundar i gruppen är hanar, undrar hur det skulle ha gått om vi inte hade haft båda bilarna med oss?

Helgen har varit kanontrevlig. Härligt väder, utmärkta instruktörer, i stort sett en mycket bra grupp och trevliga kvällar, kan man begära mer?
Eltons träning gick väldigt bra och jag är supernöjd med det som vi gjort och dom tips vi fått i helgen. Fart har han hur mycket som helst, däremot behöver han lära sig fokusera bättre. Det som tröttar honom är hjärnaktiviteten inte själva springandet, trots att han är ganska liten och han i och med det behöver springa mer. Flera gånger trodde dom som inte sett honom tidigare att nästa pass går det nog lite lugnare men inte då. På dagens avslutande budföring var det segt från alla håll utom Elton som gick på det adrenalin glädjen att få springa skapar hos honom, trots att han var precis lika trött som dom andra.  

Några extra plus har det varit:

För det första så var Hasse och Victor med och det var SÅ KUL att träffa dom igen och träna tillsammans. Victor har verkligen utvecklats och mognat sedan jag såg dom träna senast. Ännu mer självförtroende hos Victor så har dom definitivt inga problem att klara ett lägresök! 

För det andra hade vi en helt ny sökhund med och han var en riktig naturbegåvning, Linda med sin colliehane Mikkel från Norge provade sök för första gången men jag tror inte det var sista. Idag på sitt femte sökpass gick han fint ut sina 50 meter och skällde kanonbra på alla figgar, precis som om han aldrig gjort annat – så roligt att se.

För det tredje så var Ulla orolig för att hennes kille, Zeta, hade tappat intresset för det här med sök efter en period i ett nytt sökgäng, men det visade sig att det hade han INTE. Vilken skillnad på hunden vid första sökpasset i fredag och på passet idag, idag var han så glad och alert – KUL!

Lennart och Zingo, den mest rutinerade collieherren i gänget, visade sig vara så bra på söket att våra instruktörer peppade honom att ta sig ut i lägre igen – hoppas han gör det, vi skickar med ett LYCKA TILL!

Ett par andra saker måste jag också nämna:

På lördagskvällen är det alltid räkafton och efter det ett lotteri. Vi var ca: 30 personer och det var trehundra lotter som tog slut i ett nafs. Sedan var det dragning och man får gå fram allt efter som ett nummer dras och välja pris från ett dignande prisbord. Förra året hade Jerker och jag riktigt bra tur och det visade sig att den höll i sig även i år. Jag tror vi tillsammans vann sju-åtta saker. Bland annat tog jag tre omgångar med presentkort i en affär i Färjestaden på sammanlagt 300:-, bara där gick vi ju med ”vinst”.

Varje pass vi varit ute i skogen har vi haft fikakorgar med oss och det var varit bullar och muffins lite blandat med, jättegott men dagens fikabröd tog priset: En super-supergod havre-knäck-kola-mazarin, tror inte det var en enda som inte vill ha receptet på den – helt beroendeframkallande, TACK MARIA :D

Vill även säga TACK till Susanna och Jörgen för utan er skulle det inte bli något läger!!

Nu har till och med den krullhåriga bergscolliens energi tagit slut och han ligger bredvid soffan och sover som en liten gris.

8 reaktioner till “Collie-läger”

 1. Jönsöligan: Tror det inte bara är en extra spring-gen – är nog ett helt lass extra *asg*

  Anna: Det var verkligen superkul. Det vore så skoj om du lyckades ta dig ledigt något år och komma ner :D

 2. Det ser ut att ha varit ett toppenläger..en toppenhelg m a o..kul :)
  Klart Elton tycker att kuta är livet *fniss*..han har nog en extra spring-gen :)
  Gott med räkafton och kul att vinna fina priser :)
  Ha det gott..kram

 3. Maria&L: Ja springa det är livet tycker Elton :D

  Ninni: Nä så mycket mer kan man inte begära av en helg :)
  Tack för dom orden! Kram

 4. Härligt ni haft det. Vad mer kan man önska sig, fint väder, trevliga hundförare och duktiga hundar. Roligt att det går så bra för er.
  Kram

 5. Låter som ni haft en toppen helg! Jo det är svårt att trötta ut en pumi då de tycker att springa och visa hur snabba de är, är roligaste som finns. Det är samma sak med Lucaz att han inte går att trötta ut fysiskt men brister i bland i sin koncentration, även nu som vuxen, men det kan skifta lite det där med från gång till gång.

 6. Så roligt ni verkar ha haft det. Tänk va kul det hade varit att få vara med! Härligt väder också, soligt men ändå ganska svalt!
  Och havre-knäck-kola-mazarinen ser vi fram emot att få smaka nästa gång vi hälsar på…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.