web analytics

Blandade känslor

Igår var en dag med blandade känslor.

Fick ett telefonsamtal på morgonen om att en av dom finaste långhårscolliehanar jag träffat fått somna in. Nu får han springa tillsammans med sin ”försvarare” Trissan på dom gröna ängarna. Vila i frid underbara Eddie:

Sen på kvällen var det en kanonbra hundträning där jag provade att ta ut våra apporteringsövningar till annan miljö än hemmets lugna vrå. Gick riktigt bra och över lag skötte han sig bra trots mycket störning :inlove:

Idag har det blivit en del nytta gjort samt en del mat lagad. Gäller att få till lite att ha i frysen då man inte alltid har tid att laga mat ordentligt. Och med den nya, kolhydratssnåla mathållningen, kan man ju inte bara ”koka lite pasta” ;)

Det blev även ett träningspass här framåt kvällen där jag provade att försvåra apporteringsövningarna lite. Övningarna går ut på följande:

1: Jag håller i ett föremål som Király ska greppa och sedan hålla och ”viktförsjuta bakåt”, d.v.s. dra i med ett stadigt tag.

2. Jag kastar iväg föremålet en lite bit och och han ska greppa det direkt och snabbt komma ända in till mig med det.

Det jag gjorde i kväll var att jag använde metallapporten och efter första svängen där jag satt på golvet reste på mig och körde samma övning stående.
Ja ni kan ju avgöra själva hur ni tycker han sköter sig för Jerker var snäll och filmade så jag också skulle få se det. Lade inte på någon musik idag så ni får stå ut med Eltons ”voffande” i bakgrunden:

20 reaktioner till “Blandade känslor”

 1. Fint collage på en fin hund..
  Er träning med metallen ser jättebra ut..duktiga ni är <3
  Kram

 2. Eddie var verkligen fin, och det är lika sorgligt varje gång en hund går bort. Det är som att slita en del av hjärtat ur kroppen, och ändå utsätter vi oss för det gång på gång. Det säger en hel del om hur stor glädjen med dem är.
  Apporteringen ser jättebra ut. Ni är verkligen på rätt väg. Smart att ta metallen som inte inbjuder till något tugg. Vänta inte för länge med att låta den stanna innan han ska ta den bara. Lycka till vidare, både med träningen och maten.
  KRAM

  1. Ja visst är det otroligt – men glädjen ÄR faktiskt värt det trots allt.

   Tack! När jag kört andra saker har jag börjat låta den stanna innan han får springa och ta den men eftersom jag nyss börjat med metallen ville jag ha lite extra retning. Men bra att du påpekar, jag har lite för lätt för att träna för länge på en nivår och på det han kan ;)
   kram

 3. Så fin hyllning till Eddie. Håller med dig om att han var speciell.
  Apporteringsövningen ser kanon ut! Bra jobbat.

 4. Alltid lika trist när ett hundliv tar slut, orden räcker inte till, de känns bara så futtiga. Fint sammansatta bilder på en stilig colliekille.
  Apporteringsövningarna ser kanonfina ut, ni är verkligen på rätt ”stig” :yes:

  Kram

  1. Roligt att du gillar collaget!
   Tack – ja jag tror vi är på rätt väg när det gäller apporteringen :))
   kram

 5. Jätte fin var han Eddie :heart:
  Är så imponerad av eran apportering så himla snyggt super duktiga är ni :-D

 6. Det där såg kanoers ut :) Så duktig liten kille.. Ibland kan jag tappa lusten helt med LCHF speciellt på kvällarna då jag är lite trött att laga mat. Då är det kanon att ha lite i frysen att bara plocka fram. Annars är det lätt att falla för att ta den där mackan eller något annat som går fort att äta. Har kört nu i två månader utan fusk och känner mig nöjd. Nu har det inte hänt några under då jag är kvinna och medelålders men visst har jag lättat lite. Försöker få ned mitt blodtryck med denna kost för att slippa meducin ;)

  1. Tack :)
   Ja visst är just matlagningen lite jobbig ibland – tur man har frys!
   Hoppas ditt blodtryck sjunker så du blir att må bättre :yes:

 7. Usch vad trist det är när de får ”gå vidare”… jag bävar inför den dagen..
  Fina bilder på honom!

  Kul att se filmen! och Elton voffade ju bara lite.. Var tvungen att höja för att höra :)
  Vad duktig Kiraly är.. Varför ska man hålla emot? är det för att få ett stadigare grepp? undrar i apporteringen för mej om man ska träna så? Blir det inte att man ”kampar” om den?

  Kramar

  1. Tanken med att hålla i mot är att man ska få ett bra gripande och ett fast ”hållande”. Eftersom han får klick-belöning när han drar så blir det ingen kamp då han inget hellre vill än att släppa för att få sitt godis ;)
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.