web analytics

Blandade känslor

Nu har Luna kommit på det här med att följa godisbitar på marken – det vill säga spårandet kan nu börja utvecklas :-D  Har lagt några i veckan där hon inte fattat mycket men i går trillade polletten, förmodligen för att vi fick assistans av Ulrika!

140311_luna

Det är väldigt spännande att vara valp här just nu, idag fick hon både vara med och upptäcka husses jobb och efter det träffa Eli. Tror att hon gillade att träffa Eli bäst även om han var lite läskig när han skällde. Nu sover hon gott så jag kan äntligen sätta mig ner en stund och blogga lite. De andra två sover också gott, Impe var också med på husses jobb medan Hojt har varit med mig på kurs.

Det var sista gången på lydnadsdelen och vi körde en lite träningstävling där vi hade både riktigt domare och tävlingsledare – lyxigt!
Mycket nyttigt då jag fick klart för mig att vi har många brister när det kommer till skarpt läge… Linförigheten var under all kritik och bara att inse att jag ”förstört” mycket av glädjen och engagemanget. Vi fick lite extra träning av den efteråt och om jag belönar bättre med först mig själv och sedan förstärkaren (godis i Hojts fall) så går han också bättre, bara att ta med sig det i vidare träning.

Framförgåendet var som vanligt lite väl dragit och jag måste bara ta tag i tränandet av avslutningarna också. Kan inte förstå varför jag ska ha så svårt att komma ihåg/få till den delen?!
Läggandet under gång och inkallningen blev bra medans apporteringen lämnar mycket över att önska, men även den fick vi till bra träning av efteråt. Måste även här se till att belöna bättre när han kommit in och satt sig, gör jag det när han är på väg så får jag bara sämre resultat då han börjar vänta på belöningen. Provade MM i veckan och fick till det lite bättre då men eftersom jag inte hade den med idag så körde jag samma belöning som i lf, det vill säga med mig själv först sedan godis och fick klart bättre resultat än på själva tävlingen.

Glömde krypet då det inte alls är färdigt ännu och jag gjorde det bara nos mot näsa. Han har en tendens att bli lite hög bak då han kör ner huvudet när han börjar krypa, ska försöka få upp det och se om han får bättre position då.
Hoppet glömmer vi och inser att även här behöver vi få till ett bättre engagemang så han tar i mer…

Ja ja man kan inte vara bäst jämt ;-) Nu vet jag ju i alla fall vad vi, eller snarare jag, måste förändra och bli bättre på i träningen innan vi ens funderar på att ge oss ut och tävla igen :-D

 

8 reaktioner till “Blandade känslor”

 1. Träna tävlingslikt är mkt bra. Det är så lätt att glömma den delen. Det där fixar ni & när Hojt lär sig att det kommer en kalasbelöning på slutet så kommer han uppskatta tävlingsträningar ;-) :-) Kram från oss!

  1. Tack!
   Det fantastiska är att bilden inte är arrangerad utan dom låg sådär alldeles frivilligt ;-)

 2. Träna tävlingslikt är väldigt bra! Behöver inte bli tråkigare för det!

  Avslutningar på moment är supertråkigt att träna, men väldigt bra när de sitter. Det gör så väldigt mycket för helheten vettu´ ;)

 3. Förstört linförigheten på bara en vecka? Tror du måste läsa träningsdagboken för efter Towa kursen lät det inte så ;) dåliga eller sämre träningar har man alltid bara ta nya tag och träna på det man behöver :)

  1. På träning går det så bra så… Beror nog på att jag tränar för olikt tävling… Bara att ta tag i den delen av träningen också ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.