web analytics

Bildbomb från en härlig resa till Köpenhamn

I torsdags gav vi oss iväg på en ”helg-resa” till Köpenhamn jag och Lotta. Vi började med att gå en sväng på Tivoli och det var verkligen ett helt fantastiskt ställe, även om man inte såg riktigt alla ljusen som var uppsatta då det var tidigt på eftermiddagen. Men många roliga och fina detaljer fanns det, både sånt som alltid var där och sånt som dom troligen gjort speciellt nu inför julen. Lägger även med en bild på den åkattraktion jag fann mest motbjudande att ens tänka tanken att prova (:no:)

På fredagen var vi på Christiansborgs slott och tittade på deras paradvåning och efter det gick vi förbi Nyhavn på vägen till Designmuseet.
En sak som fascinerade oss när vi promenerade runt i Köpenhamn var att alla uteserveringar var igång och väldigt välbesökta. Visst dom hade filtar liggandes på nästan alla stolar men ändå, det kändes som det var alldeles för kallt för att sitta ute och äta i mitten av december (:wacko:)

Sent på eftermiddagen på lördagen var vi återigen in en sväng på Tivoli för att få se alla ljusen, både sådana som dom troligen hade där året runt och de mycket speciella jularrangemang dom hade satt upp. Extra otroligt var alla ljus som dom hade smyckat många av de stora husen med, helt klart en upplevelse att se.

Igår innan vi åkte hem tog vi oss en långpromenad till Christiania. Man kan ju knappast ha varit på sightseeing i Köpenhamn utan att ha besökt detta fascinerande ställe. Jag kan inte säga att jag tycker det såg speciellt trevligt ut, om man bortser från utsikten från ena sidan, ett mycket märkligt ställe.

Som sagt en härlig resa med mycket trevligt sällskap och trevliga upplevelser, samt god mat och dricka såklart. Tack Lotta :heart:

 

4 reaktioner till “Bildbomb från en härlig resa till Köpenhamn”

    1. Ja det var helt fantastiskt inne på Tivoli, fast danskarna är lite märkliga som åker ”karuseller” mitt i vintern (:wacko:)

  1. Underbara Köpenhamn! Har varit där en massa gånger eftersom jag växte upp i Malmö, men faktiskt aldrig i Christiania märkligt nog. Får ju Köpenhamnslängtan när jag ser dina bilder! Härlig stad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.