web analytics

Att leka är roligt!

Grått, regnit och blåsigt ute och inte mycket vinterkänsla här inte :-P
Men klagar inte då vi hittills har kunnat spåra när vi velat. Hoppas ju få till en bra utveckling på Királys spårande under denna vinter så jag är glad så länge snön håller sig borta, i alla fall i några stora mängder.

På jobbfronten är det lugnt just nu så det finns mycket tid för funderingar, både när det gäller jobbet, hundträningen och livet i stort….

Har under 2011 träffat några till som passar mitt sätt att träna hund och det har varit väldigt givande. Framför allt för mig som ”hundtränare” men även för min och Királys gemensamma träning. Hoppas att det kommer att bli många bra och trevliga träningstillfällen tillsammans under 2012 :yes:

Just nu rör det sig en hel del i Királys hjärna så vi tar det lugnt med seriös träning. I går i ridhuset körde vi ”lekträning” i stället och hade superkul :rotfl: Jättebra kamp och taggad till tusen var han min lilla Kung och vi hanterade den störning som fanns på ett rikigt bra sätt – det vill säga med fortsatt lek :laugh:
Om en och en halv vecka ska vår träningsgrupp ha en träningshelg i ridhuset med instruktör vilket jag ser fram emot mycket så jag hoppas Király är på banan till dess. Helgen efter den är det avslutning på Klickertränarutbildningen jag gått under ett år i Bromölla men sen är det lugnt på ”kursandet” ett tag ;-)

För övrigt så går vi i väntas tider just nu…..
Beställt en ny soffa som det var 5-6 veckors leveranstid på – Lagt ut vår gamla bilbur till försäljning då den inte passar i nya bilen men inget napp ännu (annonsen hittar ni HÄR om ni är intresserade ;-) ) – Bestämma hur vi ska göra med bur i ”nya” bilen – Ljusare och varmare tider så även Jerker kan börja träna utomhus……….

14 reaktioner till “Att leka är roligt!”

 1. Att leka är nog så viktigt för relationen. Tycker ändå det gick ganska fort för B att komma in i vanliga gängor efter sin op. jag har bara positiva erfarenheter, han är precis samma hund minus doftfixeringen. Kul med träningshelg, bra sätt att sparka igång det nya året på.

  Kram

  1. Skönt att du har positivta erfarenheter, jag tror det här blir kanonbra också. Han är ju bara 1,5 år så det tar kanske lite längre tid innan han ”landar” :-)
   kram

 2. Alltid spännande med ”väntans tider”. Inget är som dessa, eller?
  Lek och bus kan nog inte överdoseras. Vad är träning utan glädje????

  Nu längtar vi också efter våren och värmen!
  KRAM

  1. Visst är det så men den där soffan vill jag ha NUUUUUUU!!

   Inget, och jag tänker ofta på ditt leende ;-)
   kram

 3. Tycker dessa killar har lite mer griller i huvudet emellanåt än tikarna. Vet inte om det blir flera hanar i framtiden. ;-) Men de har ett väldigt roligt sätt att vara på! Roligt du snart är klar med din kurs hos klickerklok! Måste ha varit ett mycket givande år.

  1. Personligen gillar jag hanar ;-)
   Förhoppningsvis blir det bättre snart när allt har stabiliserat sig efter kastreringen :yes:

   Ja det har det verkligen varit och jag har lärt mig så mycket!!

 4. Kul med ny soffa.. Det skulle jag med vilja ha men den gamla får hänga med ett tag till skulle jag tro.. Nyttigt för våra unghundar att vila lite emellanåt.. Figo har haft tränings uppehåll nu sedan mitten av oktober och ska få ha detta till mitten av januari. Ja och då menar jag helt fri från träning i stort sätt.. Är ganska säker på att både Han och jag behövde detta.. Vissa månader i utvecklingen är det bra att ligga lågt.. Nu ska vi snart börja lite smått med lydnaden igen.. Men vi tar det lungt och ser var vi hamnar i år.. Sätter inte upp en massa mål.. Det är säkert bra för många men inte för mig.. Det blir det bara ett stressmoment som inte är bra för mig. Jag tar en dag och en sak i taget nu mera utan några större krav varken på mig eller min hund.. Målet är att ha kul hela tiden i stället. Träningskamrater som på ungefär samma vågländ är toppen Cissi :) Ha en underbar träningshelg med er grupp! Kram Maria

  1. Visst är det nyttigt med paus men just i det här fallet är det för att han ska få chans att ”hitta sig själv” efter kastreringen.

   Rätt tänkt, det är bara du och Figo som ska vara nöjda med det ni gör och i vilken takt :yes: Lycka till fram över :rose:
   Vi tar det i vår tak vi också och visst har vi mål men inga som är tidsbestämda så det blir när det blir :-))
   Tack!
   kram

 5. Jaaaaa leka är skitkul OCH nyttigt men ofta lite åsidosatt, smart att köra det en hel träning!!

  Kul med kurshelg, jag får vänta till april ;)

  1. Ja kändes som vi hade mest nytta av ett lekpass just nu :-))
   Du ska se att det blir april fortare än du anar :jump:

  1. Ja det är verkligen något som är givande för ens egen utveckling – båda sakerna alltså :yes:
   kram

 6. Inget är som väntans tider! ;) Vi har precis köpt ny soffa med, och fick skönt nog med den hem samma dag! Att gå och vänta när man bestämt sig, är ju inte så kul!

  Så kul med en hel träningshelg med instruktör!

  Får gratulera sen till utexaminerad ”Klickertränare” hos Klickerklok! :cake:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.