web analytics

:-(

Börjar fundera på om vi verkligen ska ha hund…..
Nu sitter vi här med en kronisk sjuk hund igen………

Elton är allergisk och kliar sig så pass mycket att vi inte vill ta bort kortisonet för som veterinären uttryckte sig ”då lär han klia ihjäl sig”. Nackdelen är att vi nu inte kan göra pricktesten för att se exakt vad han är allergisk emot. Blodprovet visade förhöjt värde mot kvalster men det är något mer tror veterinären (atopisk dermatit?).

Anledningen till att göra pricktest är för att kunna ta fram ett vaccin åt honom men då siffrorna för förbättring inte är skyhöga vet vi inte riktigt hur vi ska göra.

25 % blir helt hjälpta av vaccinet, 25 % blir inte hjälpta alls och 50 % blir hjälpta till en del, olika mycket för olika individer.

Kortisonet gör att han slipper klia sig, men där finns ju tyvärr en hel del biverkningar när dom behöver gå på det ”livslångt”.

Jobbigt beslut men just nu får han kortisonet så han får det lugnt ett tag och pälsen hinner växa ut på dom ställen han har kliat bort den på. Om några månader får vi ta beslut om hur vi ska ha det mer permanent. Det viktigaste är ju att Elton mår bra!

Nu när det är konstaterat att det inte är födoämnesallergi ska vi återigen ge omega 3 och 6 som tillskott. Badar honom i specialschampo gör vi också varje/varannan vecka, men det verkar inte ge så mycket men vi fortsätter ett tag till.

Jobbigt är det i alla fall, både för Elton och oss, men förhoppningsvis får vi in en rutin och med stöttning från släkt och vänner ska vi nog orka med det här också!

Dagens tanke:

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad

16 reaktioner till “:-(”

 1. Min vet har sagt att hon tror vi kommer behöva kortison sen när Ia blir äldre, även om hyposensibiliseringen går bra…Inte kul

 2. När vi tog blodprov kunde de i blodet se exakt vad hon var allergisk mot, fick hem ett papper med alla värden på allt som finns runt omkring. Utefter de värdena skapades vaccinet för hyposensibiliseringen.

  Så tråkigt för er, jättejobbigt med kliandet :(
  Stackars Elton.
  Jag skulle nog ändå kört hysposensibilisering, för även om chansen inte är 100% att det blir bra, kan det göra att ni beöver använda mindre kortison i framtiden!!!

  1. Eltons blodprovssvar var inte lika entydigt så där behövs pricktesten för att få veta exakt allt han är allergisk mot.
   Vi får väl su hur vi gör framöver, ska kolla det där med Atopika också, men just nu får han kortison ett tag så han hinner hämta sig och få tillbaks pälsen på sina ”kliställen”.
   Ha en bra söndag!

 3. Så tråkigt att klådan inte ger med sig. Håller tummarna för att ni kommer fram till någon behandling som funkar. Det där med allergier verkar blir vanligare och vanligare.

 4. Sara: Ja det har vi verkligen :D

  Bettan: Det ska vi nog ha, kortisonet hjälper ju som tur är!
  kram

  Petra: Kul att du tittade in :D
  Tack, vi hänger nog i ett tag till med hunderiet – svårt att sluta trots allt ;)
  kram

 5. Hej Cissi & co! Det var ett tag sedan jag var här och kikade.. Jättefin sida! Så tråkigt med Eltons kliande. Vilken otur ni haft med era hundar.. men ge inte upp! Kram/Petra

 6. Verkligen trist läsning om stackars Eltons klåda. Hoppas det blir en bra lösning på det hela, man lider både med er och Elton.
  Hoppas ändå ni får en bra helg, trots kliande hund.
  Kram

 7. Verkligen jätte trist att klådan kom tillbaka men ändå så skönt att han funkar bra på en så pass låg dos kortison (man måste se det possitiva)
  Tycker du har en sån klok veterinär att vaccinera är inte alltid det ända alternativet.
  Klart ni kommer klara det här ni har ju en ur mysig hund för övrigt =)

 8. Så himla tråkigt..lider verkligen med er..vet ju hur det är att ha en kliande hund..
  Vi får väl slå oss ihop Cissi och åka till en hudspecialist..jag har ju börjat ge Heidi kortison igen..för den antihistamintablett vi gav henne hjälpte ju inte..och kortisonet tar ju bort klådan..
  Ger ju Viacutan och badar i specialscampo också..känns ju lite som att man kommer ingenstans :(
  Vi har ju gjort de där pricktesterna..+ lite andra tester..och inte blev vi klokare på det..så det kanske är så att man måste gå till en specialist som verkligen kan den där biten ordentligt..
  För som du säger..det viktigaste är att hunden mår bra..
  Tänker på er..skickar en styrkekram..ha en härlig helg..

  1. Ja det kanske vi skulle ta och göra ;)
   Tack för tankarna och kramen – skickar detsamma till dig!
   kram

 9. Maria: Nej tyvärr måste dom vara kortisonfria i 4 veckor innan pricktesten :(
  Ha en bra helg du med!
  kram

  Erica: Tack för ”stöttningen” det värmer :)

  Helena: Tack för tipset, ska undersöka det.

 10. Hej
  Jag har läst om Eltons allergi och jag tycker det är så tråkigt att han har drabbats av det.
  Hedda har också ätit cortison( tyvärr med vissa biverkningar) men vi bytte till Atopica förra sommaren Klådan upphörde nästan på en gång med Atopican så Kerstin Bergwall föreslog att vi skulle byta till Cyklosporin då det är lite billigare. Nu äter hon en kapsel varannandag och är helt ”kli fri”

 11. Fy så otroligt trist. Jag lider verkligen med er och förstår hur frustrerade och vilsna ni känner er. Vi har ju själva haft en hund som gått livslångt på cortison, så vi vet vad det innebär ;(
  Jag hoppas ni känner att ni kommer fram till rätt beslut så småningom och tycker att ni gör helt rätt i att avvakta och låta det bero en stund.
  Kram

 12. Fy vad trist att kliandet har kommit tillbaka.. Som du säger det viktigaste är att han mår bra.. Skönt iaf att kortisonet hjälper, men visst är det trist om de måste gå på det hela tiden.. :(

  kan man inte göra pricktest samtidigt de äter kortison??

  hoppas ni får en bra helg!!!
  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.