web analytics

Vilken start på 2013

120126

Ja starten på detta år hade helt klart kunnat varit betydligt bättre…. Så nu hoppas vi på att allt ”skit” är avklarat så resten av året blir bra!

Impe är ok nu efter sin tå och skadan i sidan (troligen en pinne från häcken som orsakade den) som fick sys och dräneras. Min rygg börjar bli bättre men jag ska faktiskt ta och gå till en naprapat, ja i alla fall försöka få tummen ur och beställa en tid ;-)
Hojt börjar bli lite piggare men är såklart störd av dränaget. Det ska tas bort på onsdag så då får vi en indikation på hur det läker.

Som tur är har Jerker och Király hållt sig friska och skadefria!

Träningen med Király i måndags visade återigen på två av våra stor problem. Ja våra och våra, det är väl mest mina så klart… Ordförståelse på ligg, sitt och stå samt tydlighet i mitt aggerande så han fårstår vad jag menar!! Så dom har vi tagit tag i nu :yes:

Tränat sitt, ligg och stå med Király inne i några dagar och i dag ska jag provat att ta ut det på uppfarten då det är betydligt drägligare temperatur ute nu. En av sakerna vi behöver träna är att Király lyssnar och inte bara gissar vad det är jag ska säga, det vill säga få ett mer lugn men ändå energi i träningen. Samtidigt blir denna träning en träning på min egen tydlighet så det känns riktigt bra.

Hojt har så klart inte fått träna på hela veckan men nu när han är piggare ska jag försöka ta tag i projektet ”sitt fint”. Ni får gärna berätta i kommentarsfältet hur ni har lärt in det på er hundar då det kan vara kul att få lite tips och idéer :-))

 

 

6 reaktioner till “Vilken start på 2013”

 1. Usch då en sån otur ni har, men fr o m nu kan det bara bli bättre. Min gamle fick lära sig sitta fint genom att jag höll en godisbit ovanför huvet på honom, gick ganska lätt och fort.

  Kram

  1. Ja jag hoppas verkligen det bara går uppåt nu!!

   Ja det är ju en enkel metod som jag borde klara av ;-)
   kram

  1. Hmm men nog inte så nyttigt… Impe hade säkert ätit upp sin också om vi inte haft tratt på honom ;-)

 2. Ja, nu stryker ni ett streck över alla skador och elände och så kör ni med ett friskt 2013 från och med snart.

  Känner så väl igen mig och Spader när du skriver att K gissar vilket skifte som ska komma. Vi har äntligen kommit ur det hela nu (troligtvis beroende på MIN inställning – vems annars?)

  Jag lärde in ”sitta fint” på min galna terv (nån gång under förhistorisk tid :-)) )genom att först lära honom att vinka med ena tassen, sedan den andra. När han väl kunde det gav jag honom stöd i den första ”vinktassen” (när den redan var i luften alltså)och bad om ”vink” med tass 2. Och då – plötsligt – Voilá!! (Onödigt krånglig väg kanske, men så gjorde jag. Den hunden behövde hjärngympa, så det var bra att köra i många steg för honom.)

  1. Nu var jag nog lite otydlig – det här var bara för att överhuvudtaget få honom att lyssna på mina ord i ”fri rörelse” alltså ingen fjärr ännu ;-)
   Fast visst handlar det om min egen inställning och tydlighet även här…

   Ja varför inte, kanske skulle börja med att lära honom vinka med en tass – det kan han ju inte heller ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.