web analytics

Vilken dag

Kalasfint väder för utomhusaktivitet som tur var då jag har varit med Carina ”FriskHund” på en mycket trevlig hundtillställning. Nästan så jag funderar på att byta gren för så här gemytligt och genomtrevligt arrangemang vet jag inte om jag har varit på tidigare inom hunderit……

Whippetrace visade sig bestå av trevliga människor som pratade med varandra och även med en ”nykomling” som mig :D
Dessutom var det spännande att titta på racen och whippet är faktiskt en hund som tilltalar mig mer och mer. Kan kanske ha lite att göra med goa, mysiga Trissan som i vissa lägen var ganska ”whippetlik”. Träffade flera hundar som var otroligt trevliga – kul :D

Jerker har passat på att måla vår husvagn (behövdes verkligen frächas upp) i det fina vädret och Elton har njutit av att få vara ute i trädgården nästan hela dagen. Nu sover han sött i min säng.

Jag skrev ju igår bland annat ”Vet ju att många läser även om dom inte kommenterar här så kommenteras det på andra håll och på andra sätt vilket man måste ta med i beräkningen” så egentligen borde jag inte reagera men ibland undrar man hur egofixerade somliga är.

Dagens tanke:

Det finns människor som är ”energigivare” och det finns människor som är ”energitagare” – jag älskar att umgås och prata med energigivare :D

12 reaktioner till “Vilken dag”

 1. Kul att ni hade en kanondag iaf..

  Mkt bra sånt du skriver..
  det finns en hel del som är väldigt egoistiska.. :( tyvärr är det så..
  jag tror oxå att inom hundvärlden och hästvärlden är det mkt sånt.. skitsnack och nedsnack!!! Tyvärr..

  jag tycker det här med utställning är ett jäkla skit. Jag går för att få en bedömning på min hund för jag tycker det.. Men det borde vara mer jämnare och ibland undrar man hur vissa hundar kan få 1:a pris.. När de är stora som hus i jämförelse hur rasen är? Alldeles för stora, flea cm över tillåten mankhöjd.. en sån domare ska ut!!! Klart det är em bedömningssport.. men det är väl skillnad på att gilla de liiite större eller de litemindre som är inom tillåten mankhöjd( tar bara det som exempel) än att godkänna de som ÄR för stora eller för små!!
  Raserna ändras pga detta och INTE till det positiva.. Ursäkta, gör kanske många ilskna nu, men utställningvärlden har förstört mkt anser jag… Även de som avlar åt det extrema åt ”arbetande” hundar, ex extrem jakt, extreme bruks osv.. Varför man kan inte ha både utseende och arbete..
  Ser det i mina hundar.. de är inom rasstandarden och de älskar att jobba och ha den kropp de ska ha för att klara jobba… Såna uppfödare kommer jag nog aldrig gå ifrån!!! Som vill ha både och! precis som det ska vara!!!

  Tack tack för hjälpen igår med Cissi.. Såå snällt av dej..

  Hoppas du får en bra dag..
  kram kram!!

 2. När jag hade borzoi, lånade vi ibland whippet race rakbanan och körde lite på , det va skitkul. Whippar är ju så satingens snabba.

  Energitagare orkar man ju iaf inte med så långa stunder i taget ;)

 3. Låter som en härlig dag, även om jag personligen aldrig riktigt fastnat för whippets…
  Som du säger själv så borde man inte reagera på vad folk gör och säger, men man är ju inte mer än människa (tack och lov).

  Angående energigivare och energitagare så föredrar jag också de som ger, men det gör väl alla?

  Ses i Kosta.
  Kram

  1. Visst är det så men man kan ju först ta reda på om det gäller en själv eller inte ;)

   Det tror jag nog :D

   Ja det sk bli så roligt!!
   kram

 4. B-M: Vi får skaffa det när vi blir ”gamla” ;)

  Annika&Lycka: Hoppas Lycka och valparna också mår bra :)

  Sara: Ja förvånadsvärt hur trevlig stämningen var trots att det var tävling ;)

  Maria: Ja det kan dom verkligen – vilka musklepaket!!

  Bettan: Ibland hittar man lite skrivenergi ;)
  Jag var också på Skarpnäck en del för många år sedan, riktigt roligt!
  Ja det ska bli så roligt att ses i Kosta!!!
  kram

 5. Här hinner man inte med i svängarna märker jag. Är ju så dålig på att blogga själv för ögonblicket och tiden den bara rinner iväg. Med tanke på det förra inlägget så är det ju många fler som läser än kommenterar, en del vill helt enkelt vara anonyma av olika anledningar. Så är det ju, att ibland så läser man inläggen men hinner inte lägga in ett genomtänkt svar och då känns det bättre att låta bli.
  Kul med vinthundar har en kompis som har whippet nu, men tidigare hade greyhound och då var vi ofta på Skarpnäck och tittade på dessa härliga muskelknippen.
  Syns snart på Kosta.
  Kram

 6. Kul att det blev en lyckad dag men bland whippetar och dess ägare blir det ofta helt klart den bästa ras klubb jag känner till! Ja du vissa verkar tro att hela världen kretsar runt dom men det kan dom få göra :)

 7. Konstigt, just i dag tänkte jag att jag nån gång gärna vill ha en whippet, för jag tycker de är så mysiga! (Kanske var för att jag läste om ditt whippetrace igår) Och Trissan var verkligen lite whippetlik, gracil och älskvärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.