web analytics

Vallningsrapport 2

Måste först berätta att jag inte ligger på latsidan när ”herrarna i huset” är borta.
Jag har gjort klart i förrådet och blivande mottagningen (nästan), klippt gräset, rensat grönsakslandet – VÄLDIGT behövligt, och hunnit med en tur till Börjes för lite ”bra att ha”-shopping, dessutom varit på middag hos mamma och pratat lite i telefon också – alltså lite trevliga saker med :D

Dag 2 i Mörrum började med att husse klantade sig när dom skulle in i hagen så Elton for iväg och då grinden inte var stängd ordentligt for ett antal får iväg ut med en faslig fart …….
Calles kommentar när han gick för att hämta tillbaks dom tillsammans med Icke (en bordercollie) var: Nu vet alla varför vi stänger grinden INNAN vi släpper hunden. 
Båda grabbarna börjar få ordentlig kläm på det här nu, Elton hade riktigt bra avstånd till fåren och Jerker kunde nöja sig med att gå i fållan i stället för att småspringa ;)

På andra förmiddagspasset hade dom fått börja med pytte-korta hämt och det hade gått riktigt bra.

Det var fint väder idag så det är tur fållan ligger precis bredvid ån så man kan svalka sig:

Eftermiddagen flyttades till en stor hage med uppsatta hinder för en AKC A-bana (Amerikanska kennelklubbens officielle vallningstävling ””grundklass”).
Jerker och Elton hade fått hjälpa till att hämta fåren och skilja ut en från dom andra – hade gått bra! Sedan hade dom gått banan två gånger och andra gången hade dom tydligen lyckats så bra att ifall det varit en tävling hade dom fått godkänt! Ni kan ju gissa någon som var stolt när han berättade det i telefonen :D

Både Elton och Jerker blir säkrare och säkrare med fåren och sköter sig visst enligt instruktören väldigt bra. Till och med så han blir lite imponerad någon gång då och då ;)

Tre av dom andra pumisarna sköter sig tydligen också bra, någon hade visst varit lite svårstartad men fungerade hyfsat nu och en går väldigt lugnt och fint. Däremot den fjärde pumisen hade visst inte så mycket vallning i sig. Båda beardisarna går bra, framför allt den ena som tydligen är riktigt duktig!
Vet tyvärr inte vad någon heter då min mans minne i sådana fall inte är det bästa ;)

12 reaktioner till “Vallningsrapport 2”

 1. Maria: Du får väl ta svängen förbi Tingsryd och komma förbi här efteråt och fika på vägen hem :D
  Klart det blir en fortsättning – du ska höra Jerker ;)
  kram

 2. Jag vill med åka till Börjes.. :) Har sett skyltar härifrån där det står tingsryd, undrar hur långt det är :)
  Kul att det går bra för dem.. DÅ blir det kanske en fortsättning med det där.. :)
  Ha det gott.. kramar

 3. Med tanke på hur Jerker låter så lär det bara bli att hänga med nästa gång du kommer ner – alltid vallar dom någonstans ;)

 4. Oh, vad det skulle vara kul att se Elton valla. Du får säga till nästa gång det blir kurs eller dylikt, så får jag göra mig ärende ner.
  Såg att du varit på Börjes. När jag var där i juni köpte jag en t-shirt, men när jag kom tillbaka hem upptäckte jag att stöldskyddet satt kvar. Och kvittot har jag slängt. Typiskt. Tänkte i alla fall slänga den i ett kuvert med ett förklarande brev, så får vi se om jag får den tillbaka.

 5. Maria: Ja det är inte utan att jag velat vara med och sett det med egna ögon…..

  Jönsöligan: Sätt Nemo på tåget, jag har fler land som behöver rensas ;)
  Ha en skön dag!
  kram

  Bettan: Jag tror nog att ”drömen” är att starta i ett VP någon gång i framtiden, men det är svårt med en icke-border så vi får väl se :D
  kram

 6. Det låter som de är riktigt duktiga på vallningen, Kanske ni har ett likalprov som mål ;-). Eller? Skulle väl vara skoj, kan ju inte finnas så många som klarat det?
  Kram

 7. Han lär nog aldrig glömma stänga grinden *fniss*
  Jättekul att det funkar så bra för dem..då har de ju nånting att jobba med ihop..
  Trodde nog att det bodde en liten fåraherde i Jerker ;)
  Kul att prata en stund idag..
  Värst vad du varit flitig..du hade ju kunnat få hjälp att rensa landen av Nemo..han hade tyckt det varit skitkul ;)
  Ha det gott..hälsa Jerker..kram

 8. Ja det är verkligen jätteroligt.
  Calle säger tydligen ”trevliga saker” både om Elton och om Jerker :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.