web analytics

Ungernresan del 2

Uppdaterat 2010-06-13:
Ny finns det massa bilder på hemsidan www.tripora.se

Visst är det roligt att ha massa kort men OJ vilken tid det tar att gå igenom och ordna dom för hemsidan.

Börjar sista rapporten men en häftig bild på Stimm från en park utanför parlamentsbyggnaden i Budapest:

Både lördagen och söndagen bjöd även på en Ungersk variant av karaktärstest/MH/arbetstest. Det var betydligt enklare arrangerat än våra tester då beskrivaren/domaren klarade allt själv:

”Arbetsdelen” verkade innehålla en del frivilliga moment. Det mest annorlunda vi såg var det denna Kuvasz gjorde:

På lördagen blev vi medbjudna på deras lunch. Dom var så gästvänliga trots att det bara var några som hjälpligt kunde prata med oss.
Eftermiddagen bjöd även på en häst-ridshow med ungerska piskor och ridskicklighet.

Middagen hade vi tänkt äta på Salfölds lokala resturang men den stängde 18:00 just denna dag då den var bokad för födelsedagsfester på kväll. Vi fick däremot köpa med oss mat så det gjorde vi och satt på ”altanen” utanför vår ”lägenhet” och åt.

Efter middagen gick vi tillbaks till Parken där vi fick vara med och träna vallning. Mycket intressant då dom vallar ganska annorlunda mot här hemma. Här handlade det väldigt mycket om förighet och att belöningen kom från föraren. Självklart behövdes ett intresse för fåren och vallinstinkt men mest handlade det om att hunden skulle lyssna på föraren och vara styrbar.
Eltons problem var väl inte intresset eller instinkten utan styrbarheten medan Stimm definitivt inte hade problem med styrbarheten ;)

Söndagen bjöd även den på strålande väder. Det var tur det var vagnar uppställda som man kunde sitta i skuggan av och titta på allt intressant som hände:


Söta Elton!

Vi var inte kvar lika länge den här dagen utan åkte en sväng för att se om vi kunde hitta någon stans att bada med hundarna. Tyvärr hittade vi inget ställe där hundarna fick vara med som inte var fullt av vass. Så vi handlade middag och begav oss hemåt i stället.
Jag och Sara tog hundarna och gick en runda vid vinodlingen som låg precs utanför byn medan Jerker (som kunde kommunicera med vår värdinna på tyska) ordnade middagen.


Det syns vem det är som inte är van att sitta still och bli fotograferad ;)

Middagen blev supergod och vi drack ett väldigt gott ungerskt vin till. Bättre avslutning på vistelsen i Ungern kunde det knappast bli!

Sara inhandlade en sak som förhoppningsvis får igång Stimms fårintresse ännu mer :D
”Hitta pumin och tala om hur och åt vilket håll han ligger”

Det märktes på hundarna att det varit en aktiv dag för när vi så smått började packa på kvällen somnade alla sött i vår säng:

På måndagen bar det av mot Tjeckien igen. Lite vemodigt att tiden i Ungern var slut men ändå lite skönt att ge sig av hemåt. Det var härligt väder även i Teplice när vi kom dit på kvällen så vi gick en runda och åt sedan middag på en uteservering där hundarna fick vara med.
Det var ett trevligt ställe och billigt! Både god mat, gott dricka och dessutom trevligt sällskap, vad mer kan man begära :D

Tisdagens resa genom tyskland kantades av vägarbeten så det blev lite stressat på slutet men vi han med färjan som vi skulle.

Vilken skillnad på temperatur när vi anlände till Sverige!?! Både i Ungern och Tjeckien hade det ju varit ljumma sommarkvällar men nu var det helt plötsligt bara vår igen. Släppte av Sara, Zappa och Stimm vid tio-tiden på kvällen och passade på att gå en sväng med Elton innan vi fortsatte mot Emmaboda, dit vi anlände straxt före ett på natten.
Trötta men så nöjda efter en toppen-härlig semestervecka!

Jag är fortfarande inte klar med alla bilderna men dom kommer ut på hemsidan under helgen, jag lovar :D

Dagens tanke:

Möte med människor är fantastiskt, det finns så många trevliga människor att man inte behöver bry sig om dom som inte är det.

12 reaktioner till “Ungernresan del 2”

 1. Tack alla för era trevliga kommentare :D

  Vi hade verkligen en toppen resa!!!

  Erica: Din ”tanke” var klockren – varför gör man så kan man ju undra…..

  kram

 2. Har läst hela berättelsen på hemsidan..väldigt intressant med fina bilder :)

  Bilden på Stimm var kul :)
  Jag tror också han ligger upp och ner..tycker jag ser örat på honom ;)
  Ni hade väl inte hjärta att fösa ner hundarna från sängen..utan ni sov väl på golvet?! :lol

  Dagens tanke är helt rätt..så varför gör man det?

  Ha en härlig vecka..kram

 3. Det låter som en underbar resa. Det är så roligt när man varit datorlös en hel helg (varit på utställning i Avesta i dagarna två, och är nu färdig ringsekreterare) att läsa ikapp på diverse sidor. När jag får lite mer tid ska jag titta på bilderna på hemsidan också, de som är här lovar gott. Jag håller med Bettan; visst ligger han upp och ner?!
  Tanken är SÅ sann, och här ska du få en till:
  ”Varför retar man sig på de otrevliga människorna, så att det är dem man kommer ihåg, när det finns så många trevliga att lägga på minnet i stället?”
  I helgen kan vi resonera om tankar och träningsteorier IRL, något jag verkligen ser fram emot. Ha det gott!

 4. En helt fantastisk vecka har ni haft, nästan så man blir lite avis. Det är nästan så man inte kan urskilja den lilla pumin på fällen men jag skulle tippa på att den ligger upponer. Deras karaktäsrstest skulllle va nåt för oss de, ;-)
  Ha en bra helg
  KraM

 5. Jättekul att läsa om resan och se bilderna!
  Jag älskar bilden där de tre sitter uppradade och ”någon” inte riktigt har tid att posera. Obetalbart!

 6. Dagens tanke är bara så klok tänk om man kunde leva efter den också..
  Vilken resa vi haft hörru längtar inte tillbaka mindre när jag är här och läser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.