web analytics

Tävlingsdebut

Oj nu är det så där länge sedan jag skrev igen :shock:
Här har hänt en hel del sedan sist. Bland annat har jag varit i Hässleholm och jobbat och samtidigt träffat Sara, Stimm och Hajja och umgåtts och tränat lite – supertrevligt som vanligt!
Fick till en riktigt bra och rolig träning där det såklart blev lite fotat ;-) Det blir bara ett par bilder just nu, resten kommer i ett bildbibliotek så småningom :yes:

Hojt har kampat lite dåligt ett tag, tror det är tandömsningen som spökat. (Han fylde ju 4 månader i torsdags och tänderna byts just nu kan man ju lungt säga ;-) Klämmer väl in hans vikt och höjd här också: 7,1 kg (Király vägde 6,9 vid samma ålder) och ca 37 cm hög (Király var ca 36 cm). Men efter att ha inhandlat en riktigt mjuk sak som skulle vara snällare mot det ömmande tandköttet så kampade han så det stod härliga till:

På klossen hade han riktigt härlig attityd och fokus :inlove:

Jaha så var det då Királys och min tävlingsdebut…….

Platsliggningen och tandvisningen gick kalasbra men sen var det stopp. Riktigt dålig attityd och ville verkligen inte idag så jag bröt tävlingen. Nu kan jag ju inte säga att det alltid går så bra på träning heller så jag tror jag måste hitta något som gör honom motiverad att alltid VILJA träna när vi gör det. Vill han inte ens träna så är det ju ingen idé att ens försöka tävla…..
Vi har ju kommit långt med hans ”utåtagerande” och det är ju jättebra i och för sig men frågan är om han behöver lite av det för att orka/vilja träna?!? Intressant tanke som jag får grunna lite på och se om jag kommer på hur jag ska överföra det till träningen?!

Då det inte var mycket att se/fota idag så får ni här ett kort från förra lördagens träning i stället:


Foto: Helén Schelin

12 reaktioner till “Tävlingsdebut”

 1. Alltid klokt att bryta när det inte känns bra. Kul att tandvisningen funkade, men kan kraven i samband med det eller situationen i platsliggningen göra att han inte vill mer? Fast eftersom han inte alltid är motiverad att träna heller så verkar ju inte det vara problemet. Bra att du har lille Hojt att växla med i träningen. Det kan nog egga Király lite.

  1. Ja det är verkligen skönt att ha två hundar att växla med – både för deras och min skull :yes:

 2. Återigen skrivit ett långt inlägg som försvann, hur det nu kommer sig, så jag säger bara grattis till debuten då , får vi se om det kommer fram!:)

  1. Känner igen det där…. råkade ju ut för det hos dig härom sisten… Synd för det hade varit intressant att läsa det du skrev :-))

 3. Ja fy vad nervöst det är att tävlingsdebutera, jag fegade ur totalt du är mycket modigare än jag! :-D

  Jag har ju inte sett er i Emmaboda förut men det var stor skillnad på hans beteende i dag och hur det har varit på klubben i bland. Till det bättre :-)) Energi har han ju så det räcker, bara att omrikta det på rätt sak. Plättlätt! NOT!
  Jag tror ändå att du är på rätt väg med din strategi. I dag hjälpte det kanske inte till att du eventuellt var en liten smula nervös… :-)

  1. Ja, ja du ska ju ut i appellen så du får nog din beskärda del av nervositet du med ;-)

   Just det är ju nöten att knäcka – hur få hans energi omsatt till ”jobba med mig och inte utåtagera”?? Nått bra förslag? Du brukar ju ha bra tips :yes:

 4. Tack tjejer – känns bra att fler än jag tyckte det var en bra idé att bryta ;-)
  Nu ska här jobbas på att hitta ”knapparna” som gör att min lilla Kung vill jobba med mig när JAG vill och inte bara när han ”vill” :-P
  kram på er – blir så glad för allt pepp :yes:

 5. Mycket klokt att bryta tycker jag också.
  Och det ÄR svårt med debut. Men som alla andra säger – nu blir det bara bättre!
  (Jösses, har jag inga EGNA åsikter??) ;)

  Kram

 6. Det är alltid nervöst som sagt att göra tävlingsdebuten med sin hund, tycker du var klok som bröt! Hoppas att du hittar ngt som han tycker är värt att arbeta för & jag är säker att du kommer på ngt som fungerar för er :-) Har ju två st. självständiga individer & utåtriktade individet själv… Stor Kram från oss

 7. Debuten med en ny hund är alltid värst, tycker jag, nästvärst är efter ett längre tävlingsuppehåll. Men ivfsh grattis till debut och hädanefter kan det bara bli bättre.
  Kram

 8. Grattis till debuten ändå nu är det gjort och det kan bara bli bättre ;-)
  Ja du om man kunde hitta ett sätt att få honom att ta tillvara på all sin energi i träning i stället för på allt runt om och då när du vill ….. svårt men jag är helt säker på att du fixar det :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.