web analytics

Sista ridhusträningen

I går var det sista ridhusträningen för säsongen och visst var det lite märkligt att gå in i ridhuset när det var en skön kväll ute men med tanke på underlaget ute just nu (geggigt….) var ridhuset (nyharvat och fint) helt klart att föredra :yes:

Då manfallet var stort i går och det bara blev jag och Jerker så tog vi chansen och körde en och en och videofilmade. Så himla nyttigt att titta på efteråt, det är inte alltid det ser ut som det känns ;-)

Király och jag fokuserade på läggande under gång, inkallning och ställande under gång.
Läggandet börjar bli riktigt bra! Tyckte det kändes som det var sega lägganden hela tiden men man ser på filmen att på slutet var dom så pass att till och med jag är nöjd :yes: Sen lämnar våra avslut en hel del över att önska men bara att träna på…

Inkallningen är ett problem för sig…. Antingen har han bra fart och urdålig ingång eller också har han dålig fart och helt ok ingång… Vilket är bäst tro?! Fast skämt å sido, jag vill ju ha både farten och ok ingång såklart så frågan är hur jag ska komma dit?!?

Ställandet under gång är långt ifrån klart men vi kom en bit framåt igår kväll. Funderar på om jag ska ha handtecken eller ord? Just nu har jag båda och, och då stannar han bra. Sen jobbade vi på avslutet och fick till ett riktigt bra som sista grej och då valde jag att sluta för dagen.

Får ta mig en funderar på nästa steg för att få dessa tre moment att bli mer färdiga….

Jerker och Impe har kommit en bit i lydnadsträningen nu, mest för att Jerker har bestämt att de inte ska vara så petiga utan mer se till en hyfsad helhet. Han har ju inga planer på eliten direkt utan håller på mest för att det är skoj och för att han i alla fall vill försöka komma ut och tävla lite. I går tränade dom på linförighet – raktfram och sväng, framför allt åt höger samt började på ställande under gång.

Med Hojt gjorde jag inte så mycket – försökte leka men det gick sådär… Lite bra lek fick vi till men han föredrar helt klart godis just nu… Han kan göra väldigt, väldigt mycket för godis så nästan att jag får ta det lite lugnt så han inte hettsar upp sig för mycket :heh:

Nu strular min dator så när jag försöker ta in en film i redigeringsprogrammet hackar filmen bara så det inte går att göra något vettigt med den så någon film får ni inte just nu tyvärr  :pissedoff:  I stället bjuder jag på två bilder på prinsen, den första är på hemvägen från Akinnaz måndagen den 20 februari och den andra är från i går – han förändras kan man säga :inlove:

4 reaktioner till “Sista ridhusträningen”

 1. Det verkar som om ni har gått framåt rejält sedan jag såg er sist :-)) Jag blir så sugen på att träna och kolla hur det ser ut. Få till den där filmen! Tack! ;-)

  Inte vara så petiga!?!?! :shock: :shock: Skoja bara, det blir säkert jättebra!

  1. Jo men det här var i ett störningsfritt ridhus ;-)

   Ja eller också får vi se till att få till en träningsträff snart :yes:

   Jerker och jag har en hel del olika åsikter och det här är en av dom – men vi lyckas trots det träna riktigt bra tillsammans just nu :inlove:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.