web analytics

Rolig helg

Vi har verkligen haft en rolig och härlig helg som egentligen började redan i torsdags när Jerker var och hämtade husvagnen.
Kvällen och fredagsförmiddagen ägnades åt att göra i ordning den och packa in det vi skulle behöva. Nu skulle vi i och för sig inte vara borta så länge men man behöver en hel del ändå :D

På fredagseftermiddagen bar det av till Oskarshamns brukshundklubb där vi ställde upp husvagnen och sedan hjälpte till att ställa i ordning för sydöstras (collieklubben) inofficiella utställning i morgon. Vi avslutade kvällen med grillning och en mycket trevlig samvaro på klubbstugans härliga altan.

Lördagen började med regn och tyvärr kom den en del av den varan under dagen men det blev en  trevlig utställning ändå. Jag varvade köksarbete med att ställa ut Elton. Han var ensam pumi och fick riktigt bra kritik så han blev BIR trots lite väl mycket skuttande i stället för fin trav i ringen ;)

Dagen avslutades med finalerna och där blev Elton BIG 2 – KUL! Nästa gång ska vi ha tränat springandet betydligt mer……..
Efter att vi plockat undan alla tält, ringen och annant ”skräp” tackade vi för oss och gav oss av mot Mönsterås. Vi stannade vid en pizzeria och köpte en familjevariant med oss ut till Jönsö. Sedan hade vi en mycket trevlig kväll med Eva och hennes hudar. Håkan och hans ”svensexa” lyckades vi ”bli av med” tillslut så vi fick altanen för oss själva och hade sedan en härlig kväll. Tycker det är så trist att dom bor så långt bort – det blir så sällen man träffas och vi trivs verkligen med både Eva, Håkan och deras hundar. Ja även Maria när hon är hemma :D

Vi gick en kvällspromenad tillsammans med Eva och alla hundarna innan vi gav oss av hemmåt. Vi landade i sängen vid halv ett efter en lång men trevlig dag!

Idag var det tänkt att vi skulle ta det lugnt men vi fick trevlig främmande från Stockholm i stället. Det var Camilla, Martin och Frodo som ville passa på att hälsa på när dom ändå var i Småland – JÄTTEKUL tycket vi alla tre :D

Nu sitter jag äntligen här och tar det lugnt med ett glas vin efter att ha klippt gräset sedan jag vinkat av Jerker och Elton som har åkt till Mörrum för att gå på en tredagars vallkurs. Det blev hastig och lustigt bestämt och efter en hel del trixande med jobbet så löste det sig så dom kom iväg. Hoppas dom får några härliga givande dagar i fårhagen – själv ska jag försöka göra en hel del nytta tills dom kommer hem igen. Vi får väl se hur det går med det :D

13 reaktioner till “Rolig helg”

 1. Grattis till den fina kritiken… Vad kul att det gick så bra.. Trots skuttande.. ;)
  Håller med om avståndet.. Såå synd..
  Vi trivs ju med er lika mkt.. :)
  Ha det gott.. kramar

 2. Lova att hålla oss uppdaterade med hur det går för ”grabbarna” i Mörrum.. Spännande att höra mera om detta sedan.. Snart skaffar ni väl får med Cissi ;)

 3. AnneSofie: Dom hade lite regn på f.m. men en fin e.m.
  Vallandet går kanon – när husse hinner med ;)

  Camilla: Ja det var verkligen roligt att träffa er igen. Härligt om du märker skillnad på Frodo till det positiva :D
  Ha det nu jättekul på lägret!
  kram

 4. Såå kul o se er igen, blir tyvärr alltför sällan, oh tänk solen höll sig framme hela tiden ”fniss”. Vilken härlig hund han är Elton.Frodo har varit ganska tagen idag också så han har fått ta det lilla lugna även idag. Tycker dock se en del positiva förändringar av gårdagen, så detta är definitivt något att fortsätta med.
  Kramizzar.

 5. Hoppas de har bättre väder i Mörrum idag än vad vi har i Älmhult. De får säkert tre superhärliga dagar bland fåren och andra pumisar. ;)

 6. Åsa: Tack :D

  Jönsöligan: Ja det hade suttit fint :D
  Ha en härlig vecka själv!
  kram

  Bettan: Undrar om det har med åldern att göra :D
  kram

 7. Kul att det gick så bra på utställningen..stort grattis till er :)
  Du får binda tyngder i tassarna på honom så han håller sig på backen..han har ju en tendens att flyga *asg*
  Pizzan satt som ett smäck..tack :)
  Snällt att följa med på promenad..slapp jag gå två ggr..

  Vi trivs verkligen med er också..synd bara att tiden alltid går så fort när vi träffs ;)
  Kommer att gå kanon på vallningskursen för dina killar :)
  Du skulle ju haft lite Mintu istället för vin ;)
  Ha en skön vecka..kram

 8. Maria: Tack! Synd att vi missade er vistelse på Vallby i år :(
  Kul att han vill valla även korna, tror att Elton skulle göra samma sak med tanke på hur han uppför sig när han ser några kor :D
  Ja dom är verkligen härliga våra små killar!
  kram

  B-M: Jag hoppas att min blir bättre – det behövs just nu :D

 9. Spännande med vallningskurs. Och hoppas du får lite gjort när huset är tomt. Fast för min del brukar inte arbetsmoralen bli bättre av att jag är ostörd, snarare tvärtom.

 10. Stort grattis till fina Elton ;O) Är just hemkommen från Wallby och i år fick Lucaz träffa tjurkalvar och kvigor. Han visste vad han skulle göra med dessa med.. Härliga hundar vi har ,,eller hur ;O)
  Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.