Plogad timmerväg

Det är så otroligt lyxigt med vår plogade timmerväg uppe i skogen!
I går var det dessutom vackert väder så det var verkligen en skön promenad:

Dagens tanke:

Är rädslor alltid förvärvade eller måste det finns genetisk fallenhet för att dom ska utvecklas?

jonsoligan

Bra med plogad väg..blir mycket lättare då Wink
sambon har plogat en bit på skogsvägen vi brukar gå..

Jag tror inte heller det är specifika rädslor som ärvs utan sättet att hantera dem..rädda och reagera måste de ju få bli..liksom vi blir..

Lin

Håller med ”den riktiga kungen” och det är en intressant fråga, har en hund som har vissa rädslor, men som innerst inne är mkt stabil. Man kan även vara båda på nåt underligt vis.

Cissi

Jag håller med det som ni som har kommenterat skriver – det är det kvarstående som är problemet!!
Reager måste man alltid få göra!

Roligt att du tog dig hit Atina laugh

Atina

Tror jag håller med om rädslor som ”den riktiga kungen” skriver att det är förmågan att hantera rädslan som möjligen nedärvs. Det är många hundrädda människro som säger sig blivit bitna och sen är livrädda för hundar men vi är många (jag då bl a) som blev bitna som barn men ändå inte utvecklat rädsla utan bara mer och mer kärlek*s*

Den riktiga kungen..

Gud det ser ju underbart ut på eran väg smile
Jag håller med tidigare skrivare, Jag tror inte det är specifika rädslor i sig som nedärvs mrn där emot förmågan att kuna hantera rädslan och att kunna komma över den.

Britt-Marie

Ljuvlig vinterbild!
Man hör ofta folk bortförklara sin hunds rädsla och osäkerhet med att de blev påhoppade av en annan hund som valp, eller skrämda av folk i någon situation. Men jag tror att en från början stabil hund klarar rejäla påfrestningar utan att utveckla rädsla. Hörde på en förläsning att rädslor är bland de egenskaper som nedärvs tydligast, betydligt mer än andra egenskaper som leklust, förighet och annat.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.