På väg åt rätt håll

Vilken energikick det är när man inser att träningen har gett resultat och vi, jag och Király, har tagit flera steg närmare en realistisk möjlighet att ta oss ut på lydnadsplanen Yes

Fick en mycket tänkvärd mening av min ”lydnadscoach” i morse: Om det du tränar på inte blir bättre efter några upprepningar byt metod!

Och det hade jag med mig idag när jag passade på att träna ett kort pass på torget både med Kungen och Prinsen.
I går på Emmaboda BKs öppna träning ”hittade” jag några saker Király och jag måste träna extra på och idag på torget gjorde jag just det Yes Först ett pass lf där fokuset var  mindre lysande i början men riktigt, riktigt bra på slutet, jättebra för att vara oss i den miljön – i och för sig lite dåliga högersvängar men raksträckorna, vänstersvängarna och halterna är jag nöjd med! Sen körde vi korta läggande under gång med fokus på att han lade sig och sedan förblev liggande när jag kom tillbaks. Första gången: segt läggande och ville sätta sig så fort jag kom tillbaks, andra gången bättre, tredje gången riktigt lysande så där slutade jag Heart


Denna bild är från tidigt i höstas

Hojt fick också komma ut och ”träna” lite: till att börja med ”bara” följa matte på vänster sida med fokus och få godis – riktigt bra Star
Frivilliga sättanden – i går fick jag lite hopp på bakbenen innan sättandet de första gångerna och en (den sista av fyra) riktigt bra, idag fick jag två av fyra bra Yes Läggandet hjälper jag honom fortfarande lite med och då går det hur bra som helst!!

Min målsättning är att träna ”på byn” med båda hundarna minst en gång i veckan – ni får gäran påminna mig Wink

 

 

 

Christina

Kul att träningen får framåt. Och att träna på andra ställen än lydnadsplanen är så viktigt men tiden har en förmåga att flyga iväg. Trevlig helg!

Helén D & B

Inte nog med att du är stockholmare, du har dessutom hundar = allt hopp om normalitet är ute Big Smile Wink
Jag visste väl att det inte bara var ”ensamma i ridhuset” som gjorde att det gick bra! Han är duktig lilla K!

Cissi

Ja vi har väl haft lite olika problem vid olika tillfällen: dålig motivation till att vilja jobba med mig någon längre stund, folk (framför allt), nya miljöer m.m.
Svaret på ”lösningen” är nog många: oftare och bättre belöningar (hitta det som han gillar lite extra både när det gäller vad och hur), att jag VERKLIGEN är glad när vi tränar, konkurrensen med Hojt om att få träna, 100% fokus även från mig och bättre struktur på hur jag lägger upp träningen och sen kan nog åldern (mognat) ha haft viss positiv effekt. Men än har vi en bit kvar till den nivå jag vill att vi ska vara på men vi närmare oss och det känns så himla härligt Yes
Fick några mycket tänktvärda saker även till Királys träning från filmen Sara lade ut från clinicen med Maria B – fokus, korta pass m.m.

Lite svårt att sätta exakta ord på allt men hoppas du fick ut något av mitt ”svammel” Drool ?!

Eva G

Inget svammel allssmile Förstår vad du menarsmile Väldigt viktiga saker du tar upp , och bra lösningar på problemen tycker jagsmile Jag är väldigt förtjust i flödesscheman.
Att ha en plan från hunden sätts i arbete till den slutar, med färdig plan på vad man ska göra ,om det inte blir som man hoppas, eller går mycket lättaresmile Kul att det går så bra för erBig Smile

Eva G

Nu blir jag nyfiken smile vad hade ni för problem och hur löste ni det, du och Kiraly? På vilket sätt ändrade du metod?

Erica

Härligt att det är fler än jag som chockar ”byborna” smile
Jag har märkt att man får sänka sina krav till en början i ovana miljöer, men det blir oftast bättre.
Det ska bli så spännande att följa den lille Hojten och dig i eran utveckling.
KRAM

Cissi

Ja jag går nog ändå under benämningen ”den där tokiga stockholmskan” så liter mer spelar ingen roll Wink
Hmm riktigt spännande, han har ett härligt fokus för att vara så lite så jag tror och hoppas det kan bli bra det här :hert:
kram

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.