web analytics

Nu lägger jag ner

130326_kiraly

Jag är envis av mig men nu ger till och med jag upp…. Nu är det slut med lydnadsträning för Királys del… Bara att inse att han inte är intresserad av att träna lydnad – i alla fall inte med mig… Tur jag redan tidigare bestämt att han och jag skulle börja om med agilityn igen så vi har något kul att göra ihop :-)) Ja spår och uppletande kommer han så klart också få träna när jag ändå tränar med Hojt, även om det kanske inte blir lika seriöst. Men som sagt lydnaden lägger vi nu ner efter att i snart två år försökt hitta något som motiverar honom men hittills inte hittat något som fungerar i längden. Några gånger går bra men sen vill han inte igen… Att han sen är lättstörd på saker i omgivningen har ju inte gjort träningen enklare direkt men det har ändå blivit bättre så hade det bara varit det hade jag nog fortsatt… Men nej nu lägger jag ner, det är definitivt inte roligt att träna något med en hund som bara tycker det är roligt typ en av fem gånger… Så nu släpper vi lydnaden och fokuserar på annat! Sen kanske vi provar igen någon gång det vet man aldrig, han kanske ändrar sig med åren ;-)

 

16 reaktioner till “Nu lägger jag ner”

 1. Klokt att veta när det är dags att ge upp. Lite så var det med mig och Lydias agility. Inte någon mening att framhärda när hon hon inte tyckte det var särskilt kul. Därmed inte sagt att jag inte kommer att testa igen någon gång. Tycker absolut att du ska pröva rallylydnad med Kungen, som komplement till agilityn. Bra att ta till om ni får ont i ”tassarna”, du eller han. Rallyn är så annorlunda, man får peppa hunden hela tiden, men ändå lika knepig som den vanliga lydnaden, åtminstone för föraren.

  1. Ja man kan inte bara vara egoist gäller att hunden får ”komma till tals” också :-))
   Vi får väl se vilka grenar vi ger oss på, nu börjar vi med agilityn igen så får vi se sen :-))

 2. Så klokt resonerat även om det är trist att inse fakta ibland. Tur att du har Hojt som gillar träningen så att du kan höra det du vill med honom. Agility, eller varför inte rally, är ju lite mer glädje och mindre ”allvar” och det kanske kan passa bättre.
  Kram

  1. Ja du jag är verkligen så himla glad att jag valde att köpa ännu en Stimm-son, hittills uppfyller han allt jag kan önska mig :heart:

   Nja rallyn är ju fortfarande en typ av lydnad så jag tror agilityn passar Király bättre… elle ja vi får väl se hur det blir framöver, något blir det i alla fall förhoppningsvis ;-)
   kram

 3. Jag hoppas att agiltiyn kommer falla Kungen i smaken så att ni kan göra lite roligt tillsammans tror ni båda behöver det <3

 4. Va kul att ni ska ta upp agilityn igen :) Ni kommer säkert ha mycket skoj och hitta tillbaka till träningsglädjen ihop :)

 5. Bra beslut! Det ska vara kul för er båda att träna och hålla på. Ok om man har problem med vissa grejer men om Kiraly inte ens vill träna…

  Jag tror att ni kommer att ha mycket roligare tillsammans om ni tränar någon gång i bland, utan att behöva prestera något utan bara för att det är kul. Hundträning har en förmåga att kännas väldigt allvarligt, i alla fall är det så för mig och det är nog därför det är så kul att träna med Preben ibland.

  Agility har hjälpt många att hitta varandra på ett nytt sätt, hoppas det blir så för er! :heart:

 6. Skönt med ett beslut som jag vet har tryckt på dig länge och vem vet, efter lite agility får han kanske mer samarbetsvilja så en dag står ni där på lydnadsplan lyckliga o glada tillsammans <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.