web analytics

Kvällsträning

Så var det då dags för första ridhusträningen med två hundar!

Det var månades enskilda träningstillfälle och vi var bara 4 personer så var och en fick riktigt mycket tid. Jerker och Impe började och de var jätteduktiga. Impe har helt klart fått bättre fokus på husse och försöker vara till lags, i alla fall en stor del av tiden ;-) Både klossen och ”komma in och gå fot” gick kanonbra! Dom avslutade med en budföring där Impe har börjat fatta att han ska stanna vid personen och vända upp vid dennes sida – duktig whippet att få stopp på den farten trots att bromsen inte slås på förrän man i stort sätt är framme :inlove:

Efter Impe var det Mysa som blev dirigerad i delar av lägre klass lydnad och hon skötte sig överlag mycket bra :yes:  Hojt fick vara med inne, sittandes i sin väska medan Impe och Mysa körde men när Woodie kom in så gick jag ut och satte honom i bilen. Han fick vara kvar där när jag körde med Király och då var han tyst – duktig liten Hojtis…..

Király och jag tränade motiverande fot med störning. Han är inte lätt att få att fokusera i dessa situationer men vi kom ett steg framåt i går kväll tycker jag. Med mycket positivt beröm blev det lite bättre och det känns som vi kanske ska komma förbi detta hinder också – gäller bara att träna mycket och regelbundet på just konstiga saker och ställen.

Efter honom fick Hojt komma in i ridhuset och ”träna” lite för första gången. Vi lekte och klickade för lite olika saker, sitt och hopp-stå bland annat ;-) Det är så himla skönt att ha en hund som gillar godis och gärna ”jobbar” med mig för att få det :yes: Lek är inte riktigt lika roligt men lite ”jaga kamptrasan och dra lite” blev det i alla fall så det blir nog bra det också :heart:

 

7 reaktioner till “Kvällsträning”

 1. Inte tränat det alls faktiskt :shame:
  Till vardags åker han i en korg i framsätet med sele och säkerhetsbälte men nu skulle han ju vara själv så då fick han sitta i buren och han bara tystande efter ett tag :yes:

  Godis när det gäller Hojt verkar vara nått som går att äta ;-) Men just i det här fallet i ridhuset hade jag ett hemmagjort godis av köttfärs, ägg och rismjöl som jag bakar i ungn och sedan klipper i små bitar :-))

  Har också börjat med burträningen inne men bara några gånger än så länge fast det har gått bra!

  ha det bra du och syrran också :-))

 2. Härligt med träning!
  Hur har du tränat ”tystnad” i bilen? Å vad har du för smarrig belöning?

  Här kör vi burlekar i parti o minut – klicker + vanliga matkulor än så länge…..

  Ha de gott
  Antje

 3. Kul att det fungerar så bra :-) Duktigt av Lillprinsen att va tyst i bilen, vet ju hur lätt pumisar har att låta :yes:
  Nu blir jag nyfiken! Vad är ”motiverande fot med störning”? Hur går det till när du tränar det? Har inte hört uttrycket förut.

  1. Det var nog ett helt egetkomponerat uttryck så inte konstigt att du inte hört det ;-)

   Utmanar honom att gå bra fot med fokus även om jag går väldigt nära saker tillexempel och när han gör det, om än väldigt kort, blir det SUPERGLAD matte (och då menar jag verkligen jackpott-glad) och godis eller lek :rotfl: Sen ökar jag sakta, sakta kravet för att jag ska bli så glad igen :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.