web analytics

Királys MH

Jaha så är vi då hemkomna efter ett (som vanligt) mycket trevligt dygn i Bjärnum – tack vännen :rose:

Gårdagen bjöd på härlig promenad och en supergod middag, kanongott vin samt en massa trevligt och givande prat såklart :yes:

Dagen idag bjöd på MH på Örkelljunga BK.
Fint väder vilket var extra skönt då Stimm och Impe fick vänta i bilen medan Király satte sina tassavtryck på MH-banan. Är verkligen jättenöjd med det mesta:

 • sprang på haren
 • inga jättereaktioner på dumpe och skramlet
 • inga kvarstående rädslor alls
 • en 2:a på skottet

Men sen var det ju det här med folk….. inte Királys favoriter direkt och tyvärr plockade han fram lite skärpa vilket jag inte gillar :no: Nu tror jag dock, med tanke på resten av MHt, att det ska gå att få även detta med folk att bli till ett ”ickeproblem”. Det hetsiga och envisa humöret får vi ta och styra om till något positivt i träningen i stället, vilket jag helt ärligt tror går om jag är rak och konsekvent med honom. Fick mycket bra pepp och tips från Sara, denna underbart engagerade hanhundsägare och vän :heart:

Vet att många där ute är nyfikna så självklart får ni se MHt :yes:
Har lagt beskrivarens ”efterprat” först för att ni ska slippa vänta på den summeringen ;-)
(Tyvärr kom inte avståndsleken med på film men han gjorde ändå inget speciellt där mer än att skällde till någon gång – siffrorna får ni i alla fall i filmen på stället där den skulle varit):

Filmen hittar ni här!

Nyklippt och fin var Király när han gick sitt MH:

 

 

5 reaktioner till “Királys MH”

 1. Kul att du är nöjd med Mh´t. Har inte tittat på det än, för jag har inget ljud på min dator.. :( Har gått sönder.
  Men det är intressant att se vad man har i kopplet och som sagt sen kan man jobba med vissa saker..
  Skönt att han inte var rädd iaf.. Ska kolla sen, för det är intressant att se tycker jag.. bara sno nån annans dator :D
  kram

 2. Tror precis som du Betta att det kommer att gå utmärkt att träna – både Király och folk ;-)
  kram

  Ja du Sara han har en hel del i sig min lilla Kung – och jag gillar honom SÅ mycket jag med :heart:

  Visst finns det fördelar också B-M. Lycka till i jakten på MH och hoppas verkligen du får med en ”filmare” då det vore så skoj att se det :-))

 3. Jättekul att se, och skönt att veta att han inte är särskilt rädd och avreagerar snabbt. Det finns ju betydligt värre problem än att han inte gillar okända människor. Tvärtom kan det många gånger vara en fördel. Du behöver inte vara rädd att han springer till folk och snor deras massäck t ex när ni är ute på skogspromenad.
  Jag hoppas verkligen att jag får med mig någon som kan filma när Lydia gör sitt MH, när det nu blir. Har anmält mig till fyra men kom inte med på nåt. Får göra nya försök till våren.

 4. Ja du vem hade förväntat sig så här mycket inte jag direkt, men är jätte glad för avreaktionerna och ljudfastheten, Men det finns mycket i den där lilla envis som synden och ett sjuhelsikes humör för att inte tala om uthålligheten :-P men jag gillar honom ändå :-*

 5. Skönt att ha MH avklarat, alltid lika spännade tycker jag. Förutom att han inte gillar att ha med folk att göra så var det ju bra reaktioner/avreaktioner. Det borde ju gå att träna honom i att iaf ignorera folk, att han ska lära sig älska alla är nog för mycket begärt. Här kanske det mer är frågan om att ”uppfostra” människorna att ignorera honom tills han själv visar att/om han vill ha kontakt.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.