web analytics

Kan inte

Bara att inse att jag inte lyckats lära Király ”stå” :-/
Visst han utför det men inte varje gång och inte i vilket förhållande till mig som helst. Så på förmiddagens träning blev det mängdträning av ”stå” + springa till rutan. Provade lite olika belöningsvarianter för att se vilken som gav bästa resultatet och frågan är om det trots allt inte är godis….. Ska plocka fram MM och köra lite mer regelbundet med den då jag vet att den gav bra resultat tidigare. Gäller att komma ihåg den bara ;-)

Hojt fick ett pass med ”komma med leksak till matte” och ligg – ligg kvar.
Tänkte jag inte skulle göra samma misstag med honom utan verkligen försöka lära honom ”orden” ordentligt ;-) Det blev även lite träning på att springa fint och stå bra inför helgens utställning. Det är ju så att man faktiskt behöver träna även på dessa ”moment” om man vill att hunden ska utföra dom på bästa sätt :yes:

Jerker jobbar på bra och just nu är det plintarna som ska ner i den småländska ”stenjorden”, inte lätt men det går! Härligt med en händig karl :inlove:

12 reaktioner till “Kan inte”

 1. Ställandet är svårt när man satt som mål att det ska ske exakt, utan extrasteg. Lydia testar hopp-stå på lite olika sätt, så förmodligen har jag misslyckats fullkomligt med att tajma belöningen. Ibland hoppar hon till, jag klickar när framtassarna tar mark men då har hon redan börjat sätta ner rumpan i backen. Håhå jaja. Men vem har sagt att hundträning ska vara lätt. :-) Lycka till på utställningen!

  1. Ja lite petig är jag ju ;-) och snabb behöver man vara vilket är ett av de stora problemen….
   Tack :-)

 2. Nope det är verkligen så att dom kan ett moment/ord först när dom alltid gör det var när och hur man säger det eller hur är det nu ;) Han gör i alla fall bra ställanden ibland :)

 3. Hur tråkigt det än är när ett moment inte fungerar, så är ju insikten om var problemet ligger ett steg närmare framgång! Det där med att stå det löser ni snart :)

  Fina kort på dina pojkar :)

 4. Oh så fin lilla Hojt är, han ser riktigt vuxen ut på bilden. :) lycka till på utställningen. :) // Matilda och Igor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.