Funderar och funderar…

 

 

Ja efter senaste veckornas träning är det nog dags att sätta sig ner och fundera en del….

Behöver dels skaffa mig lite nya träningsplaner så vi kommer framåt och dels omvärdera hur jag tränar i några moment Razz

Jag tycker det är så svårt att göra en bra avvägning mellan att gå framåt i träningen och att ta för stora kliv. Tur man har bra träningskamrater att bolla tankar med Yes

 

Efter dagens träning i Guldhundens Arena är jag väldigt nöjd med hur båda grabbarna hanterade den helt nya miljön och störningen från de andra ekipagen som var med. Jag började med linförighet med båda och där tycker jag vi har tagit några små kliv framåt och det känns som vi är på rätt väg. Med Király måste jag träna mer språngmarsch och höger- och vänstersvängar med halt. Och med Hojt är det allt som behöver bli bättre men idag hade han riktigt bra fokus utan att jag ”bad” för mycket så det kändes bra Wink

 

För övrigt är det just nu lättare att träna lydnad med Király än med Hojt… När det gäller Király verkat jag ha hittat rätt ”knappar” och vi har riktigt roligt på planen ROTFL men med Hojt har jag svårt att hitta rätt känsla. I lf/ff har jag i och för sig fått till det bättre och vet lite hur jag bör träna, det var ju ett moment jag för ett tag sedan knappt tränade för att det inte kändes bra. Men resten…..!!?!?  Vet inte varför jag inte får till varken en bra träning eller överhuvudtaget en plan HUR jag ska träna… får sätta mig ner och fundera på vad det kan bero på och hur jag ska komma ur detta ”dödläge”.

Hojt och jag har även problem med pinnmarkeringen i spåret men där går vi en spårkurs just nu vilket på något sätt gör det lättare att ta tag i det problemet. Har man fått en ”läxa” så vill man ju ha den färdig (eller i alla fall kommit en bra bit på väg) till nästa kurstillfälle Wink

 

 

Helén

Som vanligt blandar jag ihop begreppen Big Frown

När det gäller att gå vidare så är det nog ”bara” att våga. Om det blir tok gör väl ingenting, egentligen? Big Smile

Helén

Jag har också haft svårt för det där med att gå vidare sedan jag började träna lite mer ”klickerinfluerat”. Sedan är Bönan också en mästare på att se helt oförstående ut och därmed generera ett lättare utförande och extra utdelning av gotta Wink och sedan står man på samma ställe och stampar. Big Frown
För min del har jag fått gå tillbaka lite till mitt gamla tänk och träningssätt, utan att bli elak för det. Det verkar som om Bruno köper det och blivit tryggare i träningen på köpet. Dessutom passar det mig som person mycket bättre.

Har hört talas om en del kelpies som inte klarar av att välja själva och ta egna initiativ hela tiden utan behöver lite mer ordning och reda för att inte flippa ur. Kanske det funkar sammalunda med pumisar?

Cissi

Ja det är ju skillnad på att använda klickern som belöningsmarkör, vilket jag tror fungerar på alla hundar, och att ”shejpa” in saker vilket nog inte passar alla.

Jag tror på en kombination Yes
Här hemma är det jag som har problem med kriteriesättningen så frågan är hur man bäst tränar upp sig själv Wink

Jeanette, Sly & Maya

Fundera & planera är nog inte fel Wink Just linförighet kan vara lite trixigt när man måste ta hänsyn till hur hunden rör sig, speciellt om man har två hundar som går olika. Mina är jämnstora & därför kan jag gå likadant men med min tidigare hund som var mkt mindre fick jag tänka om… varje gång jag bytte hund Wink Kanon med bra träningskamrater! Hoppas vädret lugnar sig & ni har toppendagar! Kram! smile

Sara

Planering är bra tror jag och utvärdering även om du många gånger bestämmer väldigt snabbt att saker och ting inte funkar även fast ni gör framsteg kanske borde du blir bättre på att föra träningsdagbok smile

Cissi

Det har du definitivt rätt i Yes (och kanske filma mer Wink )
Problemet är bara att jag börjar skriva ordentligt men sen rinner det av någon anledning ut i sanden….

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.