web analytics

Frivilligt arbete….

Helgen har bestått av två saker, frivilligt arbete och hundträning, ja vi hann med en god och trevlig middag med moster och morbror också i lördags som tur var.

Nu var det inte alls tänkt att både en stor del av lördagen och en stor del av söndagen skulle gå åt till det frivilliga arbetet men när personer i ansvarsställning strular till det och inte vågar stå för vad som gäller så är det vissa andra som får ta problemet tyvärr (:no:)

Tur vi var några stycken som delade på det som skulle göras och i vår lilla grupp har vi, trots allt strul, det väldigt trevligt. Det är de trevliga och härliga människorna som också finns i LC-svängen som gör att man trots allt håller på och jobbar frivilligt för att få till bra prov/tävlingar för alla. Fast blir det inte bättre ordning och reda till nästa prov/tävling så vet jag inte om vi trots allt inte slutar vara så engagerade….

När det gäller hundträning så har det blivit dels lydnad och där tar vi pyttesteg framåt, och dels vallning. Vi tränar ju inte så ofta lydnad någon annan stans än hemma så Era är ganska störningskänslig och orkar inte fokusera speciellt långa stunder i taget när man är på andra platser. Så nu, åter igen, måste jag bli bättre på att träna på andra ställen. Fick lite pepp av Sara i telefon i morse så jag hoppas den känslan håller i sig :heart:

Vi avslutade helgen med ett pass i vallhagen hos Frida och det gick som vanligt blandat. Era har ingen större lust att lyssna på mig när vi är inne i lilla fållan så det är något jag ska ta upp på kursen i morgon. Däremot lyssnade hon väldigt fint när vi tränade lite stopp-kommandon utanför fållan. Bara att träna på då jag ju är helt nybörjare på det här området, även om Era anser att hon kan (:kiss:)

4 reaktioner till “Frivilligt arbete….”

 1. Föreställer mig att vallning med vallhund påminner om jaktträning med retriever på så vis att man jobbar med starka, nedärvda instinkter och dessutom mycket på avstånd och att det inte är alldeles okomplicerat att få till en lydnad då. Men det är jättekul när det börjar funka! Hejaheja!

  1. Ja det tror jag det gör, även om det just nu är närarbetet som är svårast. I lilla rundfållan är hon så nära djuren att det där blir ännu svårare att lyssna ;-)

 2. Ja visst är det konstigt att det oftast är samma grupp av människor som jobbar massvis. Ideellt arbete är otacksamt för många, men jag tror att man missar något viktigt. Trots allt är det enormt berikande att jobba ideellt – så länge det sker inom rimliga gränser (och det är väl här som det blir mer och mer skevt i dagens samhälle där vinsttänkandet råder).

  Klart att hon inte lyssnar på dig i vallningen. Hon kan ju det där ?

  Kram

  1. Ja visst är det och det är därför vi trots allt fortsätter ju ;-)

   Japp enligt henne är jag helt onödig i detta sammanhang (:crazy:)
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.