web analytics
Lydnadsträning,  Vardagen

Faktiskt lite mer träning

Undrar varför det skulle komma mer snö för?!? Hade ju hoppats på att det nu skulle bli spårväder… Ja, ja bara att roa sig med andra saker – som jobb tillexempel ;-)

Var på Öland i tisdags och masserade 6 stycken hundar och ska tillbaks dit om en månad. Jätteroligt när det blir den här varianten att jag åker till ett ställe och ”patienterna” kommer dit, lite av win-win situation för alla tycker jag! Hoppas det blir regelbundet att de vill ha ut mig till ön, för när snön försvinner kan jag ta med mig grabbarna och planera in lite tid för träning då jag är hos Anja som har en härlig appellplan precis utanför huset smile

Den här veckan har det bara blivit lite inomhusträning, med betoning på lite… Men i går kväll var det dags för veckans ridhusträning och min plan var att köra lf, rutan, inkallning och platsliggning med båda två. Och jag höll mig till planen ;-)

Började med Király och som vanligt behövs lite uppvärmning i lf innan han helt är med mig, men sen gick han riktigt bra!
Rutan mängdtränar vi med target i mitten och ”tjatar” in ordet ”stå” samt ökar avståndet sakta men säkert. Jag lade en egen platsliggning medan de andra två tränade och han låg jättefint smile Det enda abret var att om någon var lite extra högljud så muttrade han lite… Blev bättre om jag stod lite närmare, så bara att träna mycket på tryggheten.
Inkallningen gick superbra; han satt fint kvar, hade helt ok fart och gjorde en riktigt fin ingång och satta sig i stort sett helt rakt!! Duktig liten kung laugh

Hojt fick också börja med lf och var lite tittig på de andra precis i början men sen gick han riktigt bra! Vi har ju inte tränat speciellt mycket lydnad på ett tag så jag var förvånad, och glad, att han gick så pass bra som han gjorde laugh När det gäller rutan tränar vi på att öka avståndet och att få till stå-kommandot.
Lade även honom plats medan de andra tränade och idag låg han drygt 2 minuter med hakan i backen trots störning. När det gällde inkallningen så tränade vi på att sitta kvar och att bara komma när jag kommenderade, vilket han var riktigt duktig på! Behöver få bättre fart och passa mig så jag inte får för grunda ingångar.

Nöjd med träningen då varje moment faktiskt blir lite bättre ju mer vi tränade laugh

Under matbordet har vi en plats till hundarna och nu har grabbarma kommit på att de får plats där samtidigt :heart:

20130116_221114

12 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.