web analytics

Envis

Först några bilder från förra veckans ridhusträning!

Mycket bra kontakt men aningens sämre position:

Bra fokus på matte trots ”långt” ;-) avstånd och folk bredvid:

Som sagt, kontakten börjar bli riktigt ok men positionen både på honom och mig har fortfarande en liten bit kvar:

Gårdagskvällens träning i ridhuset kändes riktigt bra :yes:
Körde mycket kontakt, position, vändningar och korta förflyttningar mitt i ridhuset med flera ekipage runt. Och visst tittade han till på andra någon gång då och då men valde hela tiden att snabbt ta kontakt med mig igen. Kändes så himla bra och dessutom var, enligt uppgift, positionen mycket bättre idag :inlove: Många pauser blev det såklart där jag lägger honom vid ryggsäcken och går en bit därifrån för att han ska få varva ner och ”sukta” lite ;-)
Gjorde även några inkallningar där både farten och själva ingången blev riktigt bra!! Tar i och för sig fortfarande ett litet steg åt höger när han kommer in men idag hade jag ingen känsla av att han ens försökte studsa på mitt ben!!
Avslutade med en egen platsliggning mitt i ridhuset medan ett annat ekipage fortfarande tränade och två andra ”busade” lite, jag gick inte så långt från honom och belönade då och då men han låg verkligen jättefint.
Ja visst ja jag har ju börjat lite med framförgåendet också så han fick ”gå till pinnen och äta godis” några gånger. Sista gångerna startade han faktiskt när jag sa före :yes:

Avslutar med en liten fundering som kanske egentligen inte rör träningen: varför blir jag ännu envisare när jag får lite ”motstånd”…..? Bra eller dåligt karraktärsdrag kan man ju undra….?

 

10 reaktioner till “Envis”

 1. Ja du det är verkligen skillnad nu på vad han ”klarar” :yes:
  Klart man aldrig ska överdriva, men jag tror nog vi är ganska ”lagom” envisa både du och jag ;-)

  Jag tror Királys position på nedre bilden till en del beror på att han på något sett vill ha lite koll på personen bakom…. även om jag ska erkänna att jag tittar ner på honom jst där :blush:

 2. Måste förresten kommentera sista bilden också. :-)
  Vad har DU egentligen för position med huvudet för att få honom att titta utåt-runt-uppåt???

 3. Det ser ju fint ut. Jar är särskilt imponerad av hur bra han klarar störningen på bild 3 (med tanke på hur otroooligt förtjust :-P han blev i att ha mig nära).
  Envishet är en bra egenskap att ha, så länge det inte handlar om att driva ett istadigt motvallsbeteende in absurdum ;-) Nu tror jag väl inte att det är det som är fallet när det gäller dig, även om jag inte vet vad du egentligen syftar på.
  Själv kan jag vara envis som en röd gris mellan varven, men jag hoppas och tror att jag inte är sämre än att jag kan ändra mig om det skulle behövas. Andra får väl bedöma hur det är med den saken. :-)

 4. Ser jätte fint ut vilken kontakt duktiga ni!!
  Men du har du precis blivit medveten av ditt motstånd nu eller för det tror jag du haft redan från början ;)

   1. Haha okej det var ju bra, tycker det är ett bra karaktärsdrag har väldigt svårt för männiksor som ger upp och inte ”slåss” för sin sak men visst måste m,an välja sina strider :p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.