web analytics

En bit upp igen

 

 

Ja idag har jag tagit mig upp en liten bit igen både på ”träningsstegen” och på ”självförtroendestegen” ;-)

Dagen började med appellspårtävling på klubben där jag först hade tänkt att Király och jag skulle varit med, men vårt spårande har lämnat lite för mycket över att önska så vi har skjutit på vår bruksstart till nästa år. Men när jag såg de tävlande så insåg jag att vi nog inte har så där värst långt kvar som jag trodde, varken på spårandet eller på lydnaden – riktigt skönt att upptäcka :yes:

Så taggad av den upptäckten tog jag Király och gick ner på ”lekplatsen” och körde lite lydnad. Det blev först ett pass linförighet sedan lite ”springa rakt ut till target och stå still där” och det börjar han nog fatta nu, kul!!
Sen blev det inkallning med fokus på farten och den börjar komma, och jag lyckas även få till bra ingångar – känns himla bra.

Avslutade med ett pass frittfölj där jag körde många små språngmarscher för att kunna belöna bra kontak efter nedsaktningen till vanlig marsch. Ett av våra problem när det gäller ff är nämligen att Király lätt tappar kontakten och börjar nosa lite efter skiften från språngmarschen till vanlig marsch men nu tror jag vi fick till det bättre. Får väl se om det sitter kvar till nästa pass ;-)

När vi kom hem fick han lite ”pinnplock” i vardagsrummet för att påminna lite om vikten av pinnarna i spåret så nu är han en mycket nöjd liten pumi :heart:

 

4 reaktioner till “En bit upp igen”

  1. Tack :-))

    Ja vi ger redan B-vitamin så förhoppningsvis blir vi av med detta snabbt och slipper återfall :yes:

    Så skönt att Bailey inte har några men av sjukdomen :heart:

    kram

  2. Hej hopp! Här går det både uppför o nerför kan jag läsa. Kul att det går framåt i träningen det betyder ju att ni är på rätt väg. Trist med fästingsjukdommarna, ett gissel och j-a skit. Pratade med en annan vars hund blev akut sjuk i borrelia och hon blev rekommenderad att ge hunden B-vitamin när han inte repade sig och har sen dess inte visat tecken på att må dåligt. Bailey har av andra skäl ätit B-vitamin och inte heller visat att han lider av några efterdyningar av sin borrelia o anaplasma.
    Kram o hoppas han repar sig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.