web analytics

Avslutning

Tisdagens lydnadsträning blev bättre och bättre. Vi hade lite svårt att fokusera i början både Király och jag men vi tog oss och avslutade med riktigt fint ff. Där i mellan hade vi kört hoppet både uthopp och återhopp vilka fungerar jättebra och jag lade även till en ingång på sista och det gick fint :yes:
Svårigheten är att få ut avståndet i vissa moment men det får vi ta tag i under mer störningsfria omständigheter.

I går var det terminsavslutning på grundkursen i agility, vi har tre gånger kvar men de tar vi till våren. Vi provade gungan för första gången och sedan sprang vi några kombinationer vi själva fått välja.
Gungan lär vi behöva träna mycket på och vi hittade även en annan sak vi behöver träna jag och lilla kungen…. Medan vi gick igenom kombinationerna började det regna och det blev bara värre och värre. Király och jag sprang velodromen och det gick jättebra åt höger men mindre bra åt vänster. Har varit lite för dålig att variera sida :blush: Men sen ville Kiály inte vara med längre, ösregn var inte riktigt hans grej…. Fast så fort det slutade regna var han igång igen så att vara blöt gjorde inget bara det inte ösregnade :-P Kan var att vi inte tränat i regn förr så bara att ut och göra det så han vänjer sig!

Läxa till nästa gång (första gången i vår) är att bli bra på slalomet – båda sidor och kunna hitta ingången från olika vinklar (kan ju tränas hela vintern bara man har några pinnar/stavar att köra ner i marken/snön). Sen träna kontaktfältsbeteende – går bra i en trappa. Lära hunden att göra rätt oavsett var jag är och om jag rör mig. Träna handling och snäva svängar vilket går utmärkt att göra runt träd i skogen om man inte har tillgång till några hinder :yes:

Två av mina :heart:

 

7 reaktioner till “Avslutning”

  1. Tack Eva :heart:

    Ja Åsa, Sara är Så duktig med kameran :yes:

    Maria, jag och Király kör alléslalom hemma i trädgården då vi har ett Rustaslalom och det handlar bara om att nöta och köra på båda sidorna hela tiden!

    Ja gör det B-M tror det ger en hel del :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.